16.3.20

Ο Μητσοτάκης επέλεξε να σκοτώνει γάτες...


Αν πάμε σε μια Εκκλησία και πάρουμε όσους εκκλησιάζονται και τους μεταφέρουμε σε ένα ζαχαροπλαστείο, τότε αυτό είναι επικίνδυνο και παράνομο σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Στην Εκκλησία είναι νόμιμοι και καθαροί αλλά...
στο ζαχαροπλαστείο γίνονται ανεύθυνοι φορείς του κορονοϊού και πρέπει να παρέμβει Εισαγγελέας. Οι ίδιοι άνθρωποι.

Ο παραλογισμός αυτός, δηλαδή ουσιαστικά η απόφαση να εκτίθεται ο πληθυσμός σε ευνοϊκές συνθήκες επέκτασης της πανδημίας, αποτελεί ένα άθλιο πολιτικό αλισβερίσι. Στο διάγγελμά του, με το οποίο ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους πολίτες για την κατάσταση με τον κορονοϊό, παρακλητικά έθεσε το θέμα του εκκλησιασμού, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για την δική του πίστη και τα κεράκια που ανάβει. Εναπόθεσε την ανάγκη αποφασιστικής αντιμετώπισης του ιού, στην καλή θέληση ή την πίστη των κατοίκων της χώρας. Απέφυγε να παίξει το ρόλο του αρχηγού τους κράτους , που τηρώντας τις επιστημονικές οδηγίες παίρνει μέτρα για να σώσει τη χώρα.

Όταν υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα αυτό είναι πανδημία, δηλαδή πιθανότητα να πεθάνει μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, το κράτος, ο αρχηγός του, μπορούν να κάνουν όποια παράκληση επιλέξουν, ακόμη και θρησκευτική μπροστά στις εικόνες, αλλά πρωτίστως οφείλουν να πάρουν μέτρα για την προστασία του πληθυσμού.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Κ. Βαξεβάνη, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: