6.3.20

Οι... μπουλντόζες ετοιμάζονται για τα ξερονήσια!...

Τις πύλες των ακατοίκητων νησιών για την κατασκευή κέντρων-φυλακών για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ανοίγουν διάπλατα τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη καθώς επιβεβαιώνουν το...
χθεσινό πρωτοσέλιδο της “Αυγής” με κεντρικό τίτλο “Σχεδιάζουν ξερονήσια”. «Είναι όλα ανοιχτά” επεσήμανε με κυνικό τρόπο ο Στέλιος Πέτσας, «κοιτάμε κάθε δυνατότητα που είναι τεχνικά εφικτή” σημείωσε με νόημα ο Νότης Μηταράκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Ηχηρό άδειασμα προς τον πρωθυπουργό επεφύλαξε ο βουλευτής Άγγελος Συρίγος καθώς, σε ερώτηση “αν γίνεται εισβολή στον Έβρο”, τόνισε ότι “δεν μου αρέσουν αυτοί οι όροι διότι είναι αρνητικά φορτισμένοι”!

“Βάλτε τέλος στα τάγματα εφόδου στη Λέσβο” ήταν, παράλληλα, το αγωνιώδες μήνυμα που απέστειλε προς το Μαξίμου ο πρώην βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Βογιατζής! Τον εθνικιστικό πυρετό στα σύνορα πυροδοτούν πολεμοχαρείς φωνές στους κόλπους της Ν.Δ. και των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ.

Ανοίγουν τον δρόμο στα ξερονήσια

“Αν υπάρχει εναλλακτική λύση, θα τη δούμε» επεσήμανε (ΣΚΑΪ) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με την προοπτική χωροθέτησης κλειστών δομών στα ερημικά νησιά. Κλείνοντας δε το μάτι προς τους αυτοδιοικητικούς φορείς των νησιών δήλωσε ότι “σε αυτή τη φάση τα συζητούμε όλα, είναι τα πάντα πάνω στο τραπέζι, αλλά πρέπει να είναι μια κοινή συνισταμένη της πρότασης των τοπικών κοινωνιών για να μην ξαναέχουμε αντιδράσεις. Έχουν καταλάβει όλοι ότι είναι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών οι κλειστές δομές και γι’ αυτές θα δουλέψουμε. Δεν είναι εναλλακτική λύση αυτή η Μόρια, αυτή η ΒΙΑΛ και αυτό το Βαθύ”.

Δεν πέρασε απαρατήρητη δε η έμμεση παραδοχή, από τον κ. Πέτσα, του κυβερνητικού φιάσκου που προκάλεσε η αποστολή των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο καθώς -απαντώντας σε σχετική ερώτηση-είπε ότι “είναι ένα δίδαγμα για όλους, και για εμάς και για τις τοπικές κοινωνίες, ότι καλύτερα να συνεννοούμαστε παρά να συζητάμε επί δυόμισι μήνες χωρίς να καταλήγουμε κάπου”...

Συν τοις άλλοις, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης επιβεβαίωσε τον κυβερνητικό σχεδιασμό για δημιουργία κλειστών κέντρων στα ξερονήσια λέγοντας (Θέμα Fm) με νόημα πως “υπάρχουν περιοχές που είναι βατές και κατάλληλες και μπορεί να χρησιμοποιηθούν, εξετάζουμε όλες τις εναλλακτικές».

Διαδικτυακό παραλήρημα Κύρτσου

Επιπλέον, ο Γιώργος Κύρτσος παραδίδοντας ρεσιτάλ ακροδεξιού λαϊκισμού ανήρτησε στο Twitter το χθεσινό πρωτοσέλιδο της “Αυγής” αναγράφοντας: “Η... συμβολή της ‘Αυγής’ στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε την ασύμμετρη απειλή της πολιτικής Ερντογάν. Πρώτο θέμα: ‘Σχεδιάζουν ξερονήσια. Η κυβέρνηση ανοίγει πόρτα στον νεοφασισμό’. Χειρότερη και από την τουρκική προπαγάνδα”.

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., σε νέο tweet, εγκάλεσε την εφημερίδα για έλλειμμα... πατριωτισμού σημειώνοντας: “Εκτός ελέγχου και φυσικά εθνικής συσπείρωσης κατά Ερντογάν η ‘Αυγή’ του ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπει, με το κύριο άρθρο της, στην πολιτική Μητσοτάκη για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ακροδεξιό ρατσιστικό θέατρο. ΣΥΡΙΖΟ-κατήφορος”...

Αγιογραφία Μητσοτάκη εν όψει... πολέμου

Τα χακί... φόρεσε χθες, στο στούντιο του Open, ο βουλευτής της Ν.Δ. και συνομιλητής του πρωθυπουργού Μακάριος Λαζαρίδης ισχυριζόμενος ότι "η συντριπτική πλειοψηφία όσων βρίσκονται στα σύνορα δεν είναι ούτε πρόσφυγες ούτε μετανάστες. Εισβολείς είναι, που επιχείρησαν να μπουν παράνομα στη χώρα μας», ενώ συμπλήρωσε ότι “βρισκόμαστε σε ασύμμετρο πόλεμο”. Υπ’ αυτό το πρίσμα κατέληξε, με στόμφο, στο συμπέρασμα ότι “ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους κατάλληλους, άμεσους χειρισμούς του στο συγκεκριμένο ζήτημα, κατάφερε να ενώσει ολόκληρο το Έθνος»!

Την αγιογραφία του πρωθυπουργού είχε ήδη φιλοτεχνήσει ο αρθρογράφος της εφημερίδας “Τα Νέα” Γ. Πρετεντέρης, που σημείωσε μεταξύ άλλων πως “έχω την αίσθηση ότι ο Ερντογάν έκανε το ίδιο λάθος με τον Τσίπρα: Υποτίμησε τον Μητσοτάκη. Και τον υποτίμησε για τον ίδιο λόγο. Θεώρησε ότι ‘τον έχει’. Ο Τσίπρας το πλήρωσε. Ο Ερντογάν δυσκολεύεται και βγάζει εκνευρισμό -όπως η άρνησή του να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Έλληνα πρωθυπουργό”. Σε άλλο δε σημείο υποστηρίζει ότι “ο Ερντογάν αιφνιδιάστηκε από το κλείσιμο των συνόρων, ...από τις ελληνικές αντιδράσεις στη συμφωνία με τη Λιβύη” και “...από τη συμβολική αλλά εντυπωσιακή εμφάνιση των Ευρωπαίων στον Έβρο”.

Επιπλέον, άρθρο της ιστοσελίδας “protagon” υπό τον τίτλο “Το έπος του Έβρου” κήρυξε... επιστράτευση καθώς “ο Τούρκος έστειλε τις ορδές των Αφγανών και των Μαροκινών στις Καστανιές, μεταμορφώνοντας αστραπιαία τον Μητσοτάκη από αμήχανο αρχηγό ενός ανήμπορου Μηταράκη σε αρχιστράτηγο ενός -απόλυτα ηθικού για το ελληνικό δημόσιο αίσθημα- εθνικού αμυντικού πολέμου”!

Άγγελος Συρίγος: “Δεν είναι πόλεμος. Είναι αποσταθεροποίηση”

“Ακούω πολλούς να λένε ‘είναι πόλεμος’. Δεν είναι πόλεμος. Είναι αποσταθεροποίηση” υπογράμμισε (MEGA) με το βλέμμα στους... πολεμoχαρείς της Ν.Δ. ο Άγγελος Συρίγος. Ο βουλευτής της Ν.Δ. καταδίκασε τις ενέργειες των ένοπλων παραστρατιωτικών ομάδες ακροδεξιών λέγοντας ότι“τα περιστατικά βίας που έγιναν στα νησιά, μεμονωμένα μεν αλλά υπαρκτά, είναι απολύτως απαράδεκτα. Και πρέπει να σταματήσουν”.

“Βάλτε τέλος στα τάγματα εφόδου” ζητάει τέως “γαλάζιος” βουλευτής!

“Πρέπει να βάλετε τέλος στα τάγματα εφόδου στη Λέσβο. Πρέπει να υπάρχει η παρουσία του κράτους που να εξασφαλίζει έννομη τάξη” διαμήνυσε προς την κυβέρνηση ο πρώην βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ. Παύλος Βογιατζής. “Καλή πάρα πολύ η φύλαξη των νησιών στη θάλασσα αλλά δεν τιμά κανέναν αυτό που συμβαίνει με τα τάγματα εφόδου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στον Έβρο “γαλάζιο” κλιμάκιο

Τέλος, τη συνοριακή γραμμή του Έβρου θα επισκεφθεί σήμερα γαλάζιο κλιμάκιο με επικεφαλής τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργο Στεργίου. Σύμφωνα με πηγές της Ν.Δ., τα στελέχη του κόμματος “θα βρεθούν στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας”- αλλά, όπως σημειώνεται στον απόηχο της δράσης των ένοπλων ομάδων πολιτών-, “και των κατοίκων της περιοχής που τις τελευταίες μέρες συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αποτροπή της παράνομης εισόδου χιλιάδων μεταναστών στη χώρα μας”...

Κώστας Σαββόπουλος
ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: