19.3.20

«Να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά»...


Τροπολογία με την οποία προβλέπεται η ένταξη των εργαζομένων στο ΕΣΥ στα βαρεά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, κατέθεσε στη Βουλή το Κίνημα Αλλαγής και η Φώφη Γεννηματά κάλεσε όλα τα κόμματα να τη στηρίξουν ώστε να ενισχυθούν αποτελεσματικά αυτοί οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Η...
τροπολογία προβλέπει μεταξύ άλλων, την επέκταση του επαγγέλματος βαρέων και ανθυγιεινών και στους εργαζόμενους του ΕΣΥ όπως ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα και καταβολή έκτακτου ειδικού επιδόματος.

Μιλώντας στη Βουλή, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. σημείωσε ότι «χρειαζόμαστε οικονομία πολέμου, γιατί οι επιπτώσεις θα παραμείνουν και μετά την κρίση από τον κορονοϊό».


Επίσης, χαρακτήρισε «σημαντικό βήμα αλλά ανεπαρκή» τα μέτρα που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη πανδημία του κορονοϊού.

Όπως είπε, είναι θετική η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αγορά ελληνικών ομολόγων, ωστόσο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιπόλαια έσπευσε να πανηγυρίσει για τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο Eurogroup. Όπως είπε, δεν προσπάθησε να διεκδικήσει μεγαλύτερη ποσοτική χαλάρωση, και δεν μπορεί η χώρα μόνη της να βγει από τον Αρμαγεδδώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: