7.3.20

«Αυτό που συνέβη δεν είναι τίποτα...

...να δείτε τι θα ακολουθήσει» απειλεί η Άγκυρα...

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε η Άγκυρα διά στόματος του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών εξαπολύοντας επίθεση κατά της...
Αθήνας και προσωπικά κατά του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ειδικότερα, μιλώντας από την πόλη Έλαζιγ ο Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέβασε κι άλλο τους αριθμούς που δίνει καθημερινά για τους πρόσφυγες υποστηρίζοντας το εξής:

«Υπάρχουν 115.000 αλλοδαποί στη χώρα του Μητσοτάκη. Πόσους έχουμε εμείς; 4 εκατ. πρόσφυγες. Αυτοί παραβίασαν ολοκληρωτικά τη συνθήκη της Γενεύης. Οι ομάδες μας άρχισαν να δουλεύουν Ευχαριστώ τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, της συνοριοφυλακής και τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Τους μπλόκαρουν όλους, δεν επέτρεψαν να τους προωθήσουν. Ο αριθμός αυτών που διέσχισαν τα σύνορα ξεπερνά τις 143.000. Ο Μητσοτάκης δεν είναι ικανός να κρατήσει τα σύνορα» είπε.

Μάλιστα, αναφερόμενος στα 200 χιλιομέτρων ελληνοτουρκικά σύνορα σημείωσε το εξής: «Λόγω της ξηρασίας στα Βαλκάνια το ύψος του νερού έπεσε στους 40-45 πόντους. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να περάσετε το ποτάμι περπατώντας».

Ο Τούρκος υπουργός καταφέρθηκε επίσης ενάντια στους Ευρωπαίους κάνοντας λόγο επί της ουσίας για υποκρισία αφού οι κουβέντες αλληλεγγύης δεν κρύβουν την σκληρότητα. «Εάν μας λέγανε ότι θα βλέπαμε μια τέτοια εικόνα τον 21 αιώνα θα λέγαμε “αστειεύεστε”, αλλά τα γεγονότα έδειξαν ότι οι μάσκες έχουν πέσει» σχολίασε...


Δεν υπάρχουν σχόλια: