9.3.20

Στο ιδεολόγημα της «ασύμμετρης απειλής»...


 ... επιμένει ο Μητσοτάκης...
Στη ρητορική της «ασύμμετρης απειλής» εμμένει ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας την επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης, λίγο πριν τη διμερή συνάντησή του με την Γερμανίδα καγκελάριο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Βερολίνο.

Σε...
ομιλία του στο Ελληνογερμανικό Φόρουμ, στη γερμανική πρωτεύουσα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης για ακόμα μία φορά συνέδεσε το προσφυγικό ζήτημα με την επιδημία του κορονοϊού υποστηρίζοντας το εξής: «Η ασύμμετρη απειλή εξ ανατολών αναδιατάσσει τις προτεραιότητες και η υγειονομική κρίση κάνει πιο πολύπλοκο το έργο μας. Δείξαμε τις τελευταίες 10 ημέρες ότι μπορούμε να υπερασπιστούμε εθνική και ευρωπαϊκή κυριαρχία».

«Η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν εκβιάζονται από κανέναν» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η διαχείριση του προσφυγικού από την πλευρά της Άγκυρας «δεν μπορεί να γίνει υπό συνθήκες απειλών» αλλά χαρακτηρίζοντας θετική εξέλιξη το γεγονός ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα βρεθεί το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

«Να αποσύρει ο Ερντογάν τους απελπισμένους στον Έβρο»
Σε αυτό το σημείο ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα να γίνει «η αρχή της αποκλιμάκωσης της κρίσης» και σημείωσε πως «αν ο Τούρκος Πρόεδρος επιθυμεί να αναθεωρηθεί η κοινή δήλωση Ε.Ε.- Τουρκίας για το μεταναστευτικό «που ο ίδιος κατεδάφισε στην πράξη», τότε να προβεί στις εξής κινήσεις:

«Να αποσύρει τους απελπισμένους στον Έβρο και να πάψει να διασπείρει fake news και προπαγάνδα.
Να εξετάσει και άλλες πιθανές βελτιώσεις, όπως πχ κοινές περιπολίες για τον έλεγχο των ροών, και στα τουρκικά σύνορα. Οι επιστροφές όσων παρανόμως περνούν στην Ελλάδα να γίνονται όχι μόνο από τα νησιά αλλά και από την ενδοχώρα.
Επίσης, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως «η βοήθεια που μας παρείχαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες αποτελεί και έμπρακτη απόδειξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Όταν χρειαστήκαμε αγαπητή Άγγελα τους φίλους μας αυτοί μας στήριξαν. Όχι μόνο ηθικά αλλά και υλικά».

Παράλληλα, ζήτησε να υπάρξει σύμφωνο εθελοντικής μετεγκατάστασδης παιδιών και εφήβων από την Ελλάδα στην Ευρώπη. «Καλώ τις χώρες να συμμετάσχουν σε αυτή την έμπρακτη απόδειξη αλληλεγγύης τόνισε.

«Ενδεχόμενο αναπροσαρμογής δημοσιονομικών στόχων λόγω κορονοϊού»
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επιδημία του κορονοϊού και στο «πρώτο πλέγμα μέτρων υποστήριξης της οικονομικής δραστηριότητας και στήριξης του κόσμου της εργασίας».

«Κανένα μαζικό μέτρο ωστόσο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική ευθύνη. Καμία κεντρική απόφαση δεν αποδίδει αν δεν τη συμμερίζονται πρώτα και πάνω από όλα οι πολίτες» είπε.

«Είναι ξεκάθαρο ότι το 2020 θα είναι διαφορετική χρονιά από αυτή που προβλέπαμε και οι δημοσιονομικοί στόχοι ενδεχομένως να μην μπορεί να επιτευχθούν. Θα πρέπει να αντιδράσουμε γρήγορα», σημείωσε ο πρωθυπουργός για να τονίσει την ανάγκη περισσότερου συντονισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: