16.3.20

Πινγκ πονγκ Ιερώνυμου-Μητσοτάκη για τις εκκλησίες...


Ένα απίστευτο θέατρο παραλόγου φαίνεται πως συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη αναφορικά με τη λειτουργία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τη στιγμή που...
η Καθολική Εκκλησία έχει βάλει λουκέτο, ενώ και μεγάλοι λατρευτικοί χώροι παγκοσμίως δεν είναι, πλέον, ανοιχτοί προς το κοινό.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα φέρεται να εμφανίστηκε προβληματισμένος για τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες στη δημόσια ζωή και τον δημόσιο διάλογο σχετικά με τη λειτουργία της Εκκλησίας.

Ο κ. Ιερώνυμος φέρεται να δήλωσε αποφασισμένος να αναλάβει την ευθύνη, όμως σημείωσε πως αυτό έπρεπε προ πολλού να το είχε κάνει η Πολιτεία, δηλαδή να ανακοινώσει την αναστολή λειτουργίας για όλες τις θρησκευτικές τελετές, όχι μόνο των ορθόδοξων Εκκλησιών.


Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, μετά και την τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ιερώνυμου, επιχειρήθηκε από την κυβέρνηση και φιλικά της μέσα να δοθεί η εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός ανέλαβε δράση και… έπεισε τον Αρχιεπίσκοπο να συμμορφωθεί η Εκκλησία με τα έκτακτα μέτρα ανάγκης. 

Η σημερινή αντίδραση του Αρχιεπισκόπου μάλλον οδηγεί σε διαφορετικά συμπεράσματα.

Μεταξύ άλλων, στην επικοινωνία που είχε μαζί του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενθάρρυνε τον Αρχιεπίσκοπο να λάβει πρωτοβουλίες ώστε η Εκκλησία της Ελλάδας να συμβάλλει με τη συμπεριφορά και το έργο της στη κοινή προσπάθεια όλης της ελληνικής κοινωνίας να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Όλα αυτά έρχονται στη στιγμή που η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ετοιμάζεται να συνεδριάσει (στις 4 σήμερα το απόγευμα) για να αποφασίσει τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες με τους χώρους λατρείες και τη λειτουργία των Εκκλησιών.

Η ηγεσία της Εκκλησίας, αλλά και η κυβέρνηση, έχουν δεχθεί αυστηρή κριτική για την έλλειψη αποφασιστικότητας να δράσουν σε αυτό το κομμάτι, τη στιγμή που η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας είναι ραγδαία. Ακόμη και χθες, Κυριακή, υπήρξαν εικόνες με γεμάτες εκκλησίες και ηλικιωμένους και μικρά παιδιά να κοινωνούν συνωστισμένοι.


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: