11.3.20

Νέες ακρότητες Ερντογάν που θυμήθηκε... τους ναζί...


«Δεν υπάρχει καμία διαφορά από αυτά που έκαναν οι ναζί, με τις εικόνες που βλέπουμε στα σύνορα με την Ελλάδα», επανήλθε στις προκλητικές φραστικές του επιθέσεις κατά της Αθήνας, ο Τούρκος πρόεδρος, εξισώνοντας τις ναζιστικές θηριωδίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με τα...
τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σε ανάλογο πνεύμα, τις προηγούμενες ημέρες, ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, είχε κάνει ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter, φθάνοντας στο σημείο να παρομοιάσει τις συνθήκες στη μεθοριακή γραμμή του Έβρου με το Άουσβιτς και εκτοξεύοντας πυρά τόσο κατά της Αθήνας, όσο και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δημοσιεύοντας φωτογραφίες που έχουν χρησιμοποιήσει επανειλημμένα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ως μέσα προπαγάνδας, ο Τούρκος υφυπουργός αναφέρε: «Αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι από το Αουσβιτς, αλλά από το Παζαρκουλέ (σ.σ. τουρκική πλευρά της μεθοριακής γραμμής στην περιοχή των Καστανιών Εβρου). Η Ελλάδα αρπάζει τα χρήματα, τα τηλέφωνα, τις ταυτότητες και τα ρούχα αθώων μεταναστών που περνούν τα σύνορα και τους επιστρέφει. Η Ευρώπη και ο κόσμος παριστάνουν τις στρουθοκαμήλους».







Την Τρίτη, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία δεν σκέφτεται να κλείσει τα σύνορα με την Ελλάδα για τους μετανάστες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την Ε.Ε. και να εκπληρωθούν δεσμεύσεις που αφορούν στην επαναθεώρηση της συμφωνίας Τουρκίας – Ε.Ε., στην επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης, στη διευθέτηση της Συνθήκης Σένγκεν, στην αναζωογόνηση των διαπραγματεύσεων, στο άνοιγμα νέων κεφαλαίων, στην επίσπευση της χρηματοδότησης των 6 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες και στη διασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησης.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως στην περίπτωση που η Ε.Ε. εκπληρώσει τους όρους που έχει υποσχεθεί, η Τουρκία θα κάνει αυτά που πρέπει. «Τι είναι αυτά; Δύο εκείνοι, δύο εμείς, ένα εκείνοι, ένα εμείς. Δίκαιος, ανθρώπινος διαμοιρασμός, είπαμε. Αυτά θα κάνουμε. Αλλά αυτοί στο θέμα της βίζας για παράδειγμα, δίνουν τα πάντα ακόμη και στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, δίνουν και στα Βαλκάνια, στην Ουκρανία ,αλλά σε μια χώρα όπως την Τουρκία δυστυχώς δεν άρουν τη βίζα ακόμη», ανέφερε.

«Η ηγεσία της Ε.Ε. παραδέχτηκε ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου και πως η Ε.Ε. κινήθηκε αργά. Για να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία. θα γίνει μια κοινή εργασία, οι τεχνικές και πολιτικές ομάδες θα παράξουν ένα οδικό χάρτη», ανέφερε ο Ερντογάν, επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μάθει το διεθνές δίκαιο. Επανέλαβε τις κατηγορίες του ότι η Ελλάδα σκότωσε 4-5 πρόσφυγες στα σύνορα και πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα ζητήσει λογαριασμό γι αυτό.

«Με τον ίδιο τρόπο, αυτούς τους ανθρώπους που λήστεψαν αφήνοντάς τους γυμνούς και τους πέταξαν καπνογόνα και βραστό νερό, τις φωτογραφίες όλων αυτών, θα τις θέσουμε ενώπιον της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ αυτή τη χρονιά. Τώρα σαν να μην έφταναν αυτά, περικυκλώνουν όλα τα σύνορά τους με αγκαθωτά συρματοπλέγματα. Αλλά εμείς πλέον δεν σκεφτόμαστε να κλείσουμε αυτές τις πόρτες», επανέλαβε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: