9.3.20

Οι «συμβουλές» Κοτζιά...


Μια στρατηγική «αντεπίθεσης» ως απάντηση στην διαρκώς κλιμακούμενη προκλητικότητα της Τουρκίας παρουσιάζει ο Νίκος Κοτζιάς, μέσω της απόφασης του Πολιτικού Συμβουλίου της κίνησης «Πράττω», της οποίας ηγείται.

Ο...
Κοτζιάς, λοιπόν, επί της ουσίας δίνει στην κυβέρνηση μερικές συμβουλές-παραινέσεις για το πώς θα μπορούσε να «ανταπαντήσει», κόβοντας τον βήχα του Ερντογάν και φέρνοντας την ατζέντα ξανά στα μέτρα της Αθήνας.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ θα έπρεπε, κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει και εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να μας επιτίθεται, να κλείσει όλους τους κόλπους. Να φτιάξει για όλους γραμμές βάσης. Να επεκτείνει την Αιγιαλίτιδα ζώνη βαθμιαία, εκτός από τα νησιά που εμπίπτουν άμεσα στις διερευνητικές. Να το κάνει και για τα τελευταία, αν δεν υπάρξουν συμφωνίες. Μόνο έτσι, θα μεγαλώσει η Ελλάδα στην διπλή έκταση της Θεσσαλίας. Ταυτόχρονα να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για τις ΑΟΖ με Ιταλία (χωρίς παραχώρηση «παραδοσιακών» δικαιωμάτων αλιείας), Αλβανία και Αίγυπτο. Ακόμα, να συμφωνήσει με την Κύπρο για κοινή ΑΟΖ. Είναι γνωστό ότι την τελευταία θα την αμφισβητήσει η Τουρκία. Ας το κάνει και ας πάμε στο Διεθνές Δικαστήριο για τις δύο συμφωνίες που τέμνονται. Για αυτές και μόνο για αυτές. Με αυτόν τον τρόπο θα περιορίσουμε και τη θεματολογία με την οποία θα πάμε στα δικαστήρια. Επίσης, όπως έχουμε υπογραμμίσει, η κυβέρνηση θα πρέπει να διαπραγματευτεί με την Τρίπολη για την παραπομπή της διαφοράς μας στο Διεθνές Δικαστήριο», σημειώνεται στην απόφαση του Π.Σ. του «Πράττω» μεταξύ άλλων, με τον Κοτζιά ουσιαστικά να αποκαλύπτει τί θα έκανε εκείνος αν ήταν υπουργός Εξωτερικών μίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που θα αντιμετώπιζε τις συγκεκριμένες προκλήσεις Ερντογάν.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: