18.3.20

Επανήλθε η ένταση εν μέσω κορονοϊού στον Έβρο...


Μετά από μια σχετική ηρεμία τα τελευταία 24ωρα εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και καθώς καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα και στον Έβρο, επανήθλε χθες η ένταση στην περιοχή.

 Χθες το βράδυ γύρω στα  300 άτομα πετούσαν πέτρες και...
καπνογόνα στις Καστανιές, στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα, ενώ ανάλογες προσπάθειες σημειώθηκαν και στο νότιο τμήμα του Νομού, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή των Φερών.

Η πρώτη μαζική απόπειρα εισόδου έγινε το απόγευμα, ενώ της αποτροπής και απώθησής τους από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που παραμένουν στην περιοχή, ακολούθησε νέα απόπειρα από τις 2.30 τα ξημερώματα έως και τις 3.30, με ρίψεις χημικών με χρήση ειδικών εκτοξευτήρων, γεγονός που, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνηγορεί υπέρ της άποψης ότι πρόκειται για καθοδηγούμενες-οργανωμένες ενέργειες παραβίασης των συνόρων.


Στο μεταξύ, εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού στην περιοχή. Το ένα αφορά ασθενή που μετέβη στη Θεσσαλονίκη για εξετάσεις καθώς ένιωσε αδιαθεσία. Εκεί του υπέδειξαν να παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό και έτσι επέστρεψε στο σπίτι του στην Αλεξανδρούπολη.

Το δεύτερο κρούσμα είναι ένας στρατιωτικός, που διαγνώστηκε χθες και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης με ήπια συμπτώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», θετικός έχει διαγνωστεί και ο γιος του στρατιωτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: