4.3.20

Άμεση χρηματοδότηση στις οικονομίες έναντι του κορονοϊού...


Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε την παροχή άμεσης χρηµατοδότησης ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθηθούν οι χώρες να αντιμετωπίσουν τις...
υγειονομικές και οικονομικές επιπτώσεις εξαιτίας του ξεσπάσματος του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας δήλωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν «πολλά ερωτηματικά» σχετικά με τον ιό που εξαπλώνεται γρήγορα και ότι μπορεί να χρειαστεί η παροχή «πολύ περισσότερης» βοήθειας.

Κάλεσε τις χώρες να συντονιστούν σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, λέγοντας ότι η ταχύτητα και το εύρος της αντίδρασης θα είναι κρίσιμης σημασίας για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.


Οι ανακοινώσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας αφορούν τις αναπτυσσόμενες χώρες και έρχονται μια μέρα μετά την κοινή ανακοίνωση με το ΔΝΤ για συνεργασία με άλλους διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις προκειμένου να βοηθήσουν, «ιδιαίτερα τις πιο φτωχές χώρες όπου τα συστήματα υγείας είναι πιο αδύναμα και οι άνθρωποι πιο ευάλωτοι».

Νωρίτερα, είχαμε την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED) για μείωση των επιτοκίων της κατά 0,5% και τη Δευτέρα, τη διαβεβαίωση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, ότι είναι έτοιμη να λάβει τα απαραίτητα στοχευμένα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: