27.3.20

Ξάνθη: Πληροφορίες για κρούσμα κορονοϊού στις φοιτητικές εστίες...


Kαταγγελίες αναφέρουν ότι ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού έχει εντοπιστεί στις φοιτητικές εστίες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου της Νεάπολης Ξάνθης, ενώ...
ταυτόχρονα το Πανεπιστήμιο επιμένει στην υλοποίηση της απόφασης για εκκένωση των εστιών.

Σύμφωνα με το xanthi2.gr, φοιτητής που παρουσίασε συμπτώματα πνευμονίας τις προηγούμενες μέρες και προσήλθε για εξέταση, βρέθηκε θετικός στον ιό.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της τοπικής ενημερωτικής ιστοσελίδας, ο ίδιος ο φοιτητής έχει ενημερώσει το Πανεπιστήμιο και τη Φοιτητική Μέριμνα ότι είναι θετικός στον Covid-19. Στη συνέχεια υπήρξαν έντονες οχλήσεις των υπολοίπων δικαιούχων της εστίας προς την Πρυτανεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου να μην εκκενωθεί η Εστία, η οποία τους πληροφορεί ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ενημερωθεί και επιμένει στην υλοποίηση της απόφασης για εκκένωση των εστιών.


Σε επικοινωνία του xanthi2.gr με την Πολυτεχνική Σχολή, οι αρμόδιοι υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι η διάγνωση του φοιτητή έγινε σε άλλη πόλη και δεν διέμενε στις συγκεκριμένες εστίες. Απαντώντας οι φοιτητές του Συλλόγου Μεταπτυχιακών υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι διέμενε μαζί τους κανονικά μέχρι πριν ελάχιστες μέρες.

Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο ενημέρωσης, οι υπόλοιποι φοιτητές, αρκετοί από τους οποίους έχουν συμπτώματα κρυολογήματος, εμφανίζονται εξοργισμένοι από την απόφαση της Πρυτανείας να επιμείνει στην υλοποίηση της απόφασης για εκκένωση των φοιτητικών εστιών, με αποτέλεσμα να τους υποχρεώσει να ταξιδέψουν στα πατρικά τους σπίτια και να εκθέσουν σε κίνδυνο τους οικείους τους.

Η αναστάσωση που έχει προκληθεί είναι μεγάλη και οι αρμόδιες αρχές αναμένεται να τοποθετηθούν επισήμως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: