20.3.20

Στους δρόμους του Μιλάνου ο στρατός...


Με την κατάσταση στην Ιταλία να είναι εφιαλτική και ενώ πάνω από το 70% των επιχειρήσεων στη Λομβαρδία εξακολουθεί να λειτουργεί και άρα πολύς κόσμος εξακολουθεί να μετακινείται, αναλαμβάνει πια καθήκοντα και ο στρατός.

Ήδη...
από χθες είχε γίνει γνωστό πως έχει δοθεί έγκριση για παρουσία του στρατού στην Καμπάνια, αλλά σήμερα προστέθηκαν κι άλλες περιοχές.

Έτσι, περισσότεροι από 100 άνδρες του στρατού αναλαμβάνουν τον έλεγχο της τήρησης των μέτρων περιορισμού στο Μιλάνο, το οικονομικό κέντρο της Ιταλίας, κατόπιν σχετικού αιτήματος της περιφέρειας της Λομβαρδίας.


Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών, 114 στρατιωτικοί θα είναι επιφορτισμένοι με ελέγχους, συνεπικουρώντας τους καραμπινιέρι και τους αστυνομικούς.

Στηv Καμπάνια αποστέλλονται 100 στρατιωτικοί για τον ίδιο σκοπό. Ειδικότερα, οι 60 θα βρίσκονται στην επαρχία του Σαλέρνο.

Από σήμερα ο στρατός θα ξεκινήσει ελέγχους επίσης στη Σικελία και στο Παλέρμο.

Η La Stampa μεταδίδει,στο μεταξύ, πως είναι επίσης πιθανό η αστυνομία να αρχίσει να παρακολουθεί τις κινήσεις των πολιτών μέσω του σήματος που εκπέμπουν τα κινητά τους τηλέφωνα, κάτι που έχει ζητήσει ο κυβερνήτης της Βενετίας, Λούκα Τζάια.

Προς αυστηρότερα μέτρα

Εντός της ημέρας, σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa, αναμένονται νέα αυστηρότερα μέτρα στη χώρα, που όπως ακούγεται από χθες θα περιλαμβάνουν απαγόρευση φυσικής δραστηριότητας σε εξωτερικούς χώρους και συρρίκνωση του ωραρίου των σουπερμάρκετ.

Στη Λομβαρδία τα εργοστάσια συνεχίζουν να δουλεύουν

«Η περιοχή μας είναι η Γουχάν της Ιταλίας. Οι παραγωγικές δραστηριότητες και οι δημόσιες συγκοινωνίες πρέπει να σταματήσουν, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους» είναι η κραυγή αγωγίας του περιφερειάρχη της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα.

«Εξήγησα στον πρωθυπουργό ότι πρέπει να κλείσουν οι δημόσιες υπηρεσίες και τα επαγγελματικά γραφεία, να σταματήσουν τα κατασκευαστικά έργα και να επιβληθούν περαιτέρω περιορισμοί στις εμπορικές δραστηριότητες», τόνισε ο Φοντάνα.

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας ζήτησε επίσης την παρέμβαση του στρατού και ανέφερε πως θα ήθελε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα. «Όλες οι οικονομικές δραστηριότητες πρέπει να σταματήσουν», τόνισε.

Όπως επισημαίνει η Stampa, σχεδόν το 1/3 των μολύνσεων έχουν καταγραφεί στις εγκαταστάσεις εταιρειών όλων των ειδών στους δύο «οικονομικούς πνεύμονες» της Ιταλίας, στη Μπρέσια και στο Μπέργκαμο.

Ειδικά στο Μπέργκαμο, όπου καταγράφονται πάνω από 4.300 κρούσματα, λειτουργούν 84.000 εταιρείες στις οποίες εργάζονται 385.000 άνθρωποι. Στη Μπρέσια, που μετράει περίπου 3.800 επιβεβαιωμένα κρούσματα, λειτουργούν 107.000 εταιρείες και εργάζονται 402.000 εργάτες.

Είναι αξιοσημείωτο πως το 73% των μικρών, μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Λομβαρδία συνεχίζουν να δουλεύουν κανονικά. Αυτό σημαίνει πως μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι εξακολουθούν να πηγαινοέρχονται στη δουλειά, ενώ στο μεταξύ κάνουν και τα ψώνια τους και διευκολύνουν την περαιτέρω διασπορά του ιού.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: