17.3.20

Όχι σύντροφε. Τώρα δεν σε παίρνει να βρίζεις την ΕΕ...


... και να τιμάς την Κούβα...
Κλαυθμός και οδυρμός επικρατεί τα τελευταία 24ωρα σε κύκλους της εθνικιστικής αριστεράς (σχήμα οξύμωρο) για την έλλειψη αλληλεγγύης που επιδεικνύει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα ισχυρότερα μέλη της εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Τελευταία αφορμή αποτέλεσαν οι...
δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ότι «η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν υπάρχει και ήταν πάντοτε ένα παραμύθι στα χαρτιά».

Είχε προηγηθεί η άρνηση των Βρυξελλών να συνδράμουν την (θεωρητικά υπό ένταξη) χώρα, η οποία τώρα στρέφεται στη βοήθεια που μπορεί να της προσφέρει η Κίνα.



Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε βουίξει ο τόπος από την άρνηση της Γερμανίας να βοηθήσει με υλικοτεχνικό εξοπλισμό την Ιταλία, η οποία και πάλι δέχθηκε τελικά βοήθεια από το Πεκίνο.

Μέσα σε όλα αρκετοί θυμήθηκαν να τιμήσουν και την Κούβα, η οποία όχι μόνο στέλνει γιατρούς όπου της έχει ζητηθεί, αλλά βρίσκεται και στην πρωτοπορία των ερευνών για την παραγωγή φαρμάκων (στα οποία δεν επενδύουν μεγάλες φαρμακευτικές καθώς δεν προσφέρουν σταθερές αποδόσεις για τους μετόχους τους).

Η Κούβα μάλιστα ήταν και η μοναδική χώρα που έδειξε ανθρωπιά και δέχθηκε να αποβιβαστούν επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου MS Braemar με κρούσματα του Κορονοϊου. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε μια επανάληψη της περίπτωση της Ιαπωνίας, η οποία άφηνε τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess να μεταδίδουν τον ιό ο ένας στον άλλο δημιουργώντας μια υγειονομική βόμβα.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Αρη Χατζηστεφάνου, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: