20.3.20

Σε τηλε-εργασία το 85% του προσωπικού του Χ.Α. ...


Το ελληνικό χρηματιστήριο, εκτός από την ισχυρή άνοδο που κατέγραψε  (Πέμπτη) στον απόηχο της απόφασης της ΕΚΤ, περίπου διπλάσια από την άνοδο των άλλων ευρωπαϊκών αγορών, προσαρμόζεται και στις έκτακτες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία.

Ο...
διευθύνων σύμβουλος του Χ.Α., Σωκράτης Λαζαρίδης, σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους φορείς της κεφαλαιαγοράς, αναφέρει ότι το Χρηματιστήριο έχει θέσει σε εφαρμογή σειρά προληπτικών μέτρων, ακολουθώντας τις υποδείξεις των αρμοδίων για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων περιορισμού εξάπλωσης του ιού.

«Κατόπιν της επιβεβαίωσης κρούσματος σε μέλος της Διοίκησης του Ομίλου (σ.σ. εννοεί τον πρόεδρό του, κ. Χατζηνικολάου), προχωρήσαμε στην ταχύτατη ανάληψη μέτρων με στόχο την προστασία του προσωπικού, των συνεργατών και των πελατών μας», αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα. Τα μέτρα περιλαμβάνουν τακτικές απολυμάνσεις του κτιρίου που στεγάζει τις εταιρείες του Ομίλου ΕΧΑΕ και την άμεση εφαρμογή εξ αποστάσεως εργασίας για το 85% του προσωπικού, με προοπτική μάλιστα να αυξηθεί.


Ακόμη, για τη διασφάλιση της συνέχειας των επιχειρησιακών λειτουργιών, ο Ομιλος έχει προχωρήσει στην εξασφάλιση της εξ αποστάσεως (remote) εργασίας των μελών του Χ.Α., στη διασφάλιση της έναρξης λειτουργίας της αγοράς παραγώγων του Χρηματιστηρίου Ενέργειας στις 23/3, καθώς και σε καθημερινές ενημερώσεις προς τους εργαζομένους και συνεχή υποστήριξη με στόχο την καλύτερη προσαρμογή στην εξ αποστάσεως εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: