19.3.20

Επέκταση, κατά 2 μήνες, των επιδομάτων ανεργίας...


... που έληξαν το α' 3μηνο του 2020...
Σήμερα ή αύριο θα υπογραφεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία επεκτείνεται για ακόμη δύο μήνες η καταβολή των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν το πρώτο τρίμηνο του 2020, στο πλαίσιο των μέτρων για την...
αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που προκαλεί πολύ μεγάλα προβλήματα και στην οικονομία.

Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, έκανε επίσης έκκληση τους επιχειρηματίες να μην δράσουν «με προχειρότητα και πανικό», τονίζοντας ότι «θα περάσει η κρίση και η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους και όλους μαζί. Δεν μπορεί να υπάρχουν επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους, ούτε το αντίστροφο. Πρέπει να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή, αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα».

Επίσης εξήγγειλε νέες βελτιωτικές παρεμβάσεις για τους εργαζόμενους όποτε και αν αυτές χρειαστούν.


Όσον αφορά την ΠΝΠ για τα επιδόματα ανεργίας, επισήμανε ότι σε αυτήν θα προβλέπεται η δίμηνη παράταση του επιδόματος, ενώ θα περιληφθεί διάταξη που θα δίνει τη δυνατότητα έκδοσης ΚΥΑ, των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, για περαιτέρω επέκταση αυτού του χρόνου (δίμηνο) αν αυτό καταστεί αναγκαίο.

«Το κράτος έρχεται να στηρίξει, αναγνωρίζοντας το μεγάλο πρόβλημα και στον τουρισμό, διότι αυτή η παρέμβαση αφορά και τους εργαζόμενους στον τουρισμό, με την επέκταση των δύο μηνών», είπε ο κ. Βρούτσης.

Όσον αφορά τις επιπτώσεις της κρίσης στον τουρισμό, έπειτα από σχετικό ερώτημα του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, είπε ότι «πράγματι το ΑΕΠ της χώρας καθορίζει την εξέλιξή του από τον τουρισμό. Δυστυχώς φέτος, λόγω της πανδημίας, ο τουριστικός τομέας θα υποστεί ζημία» και το βιοτικό επίπεδο των νησιωτών συνδέεται άρρηκτα με τον τουρισμό που «φέτος θα υποστεί μεγάλο πλήγμα». Παρ' όλα αυτά, τόνισε, «η ζημιά θα γίνει μεν αλλά δεν θα είναι ανεπανόρθωτη. Η κρίση θα περάσει και πρέπει να μας βρει ενωμένους. Όλοι μαζί θα δώσουμε αυτή τη μάχη και όλοι μαζί θα την κερδίσουμε και θα βγούμε νικητές».

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στην ανάγκη στήριξης του επιχειρηματικού κόσμου. «Κάνουμε και μια προσπάθεια για να κρατήσουμε τον επιχειρηματικό κόσμο ζωντανό, με μια σειρά από ευεργετικές παρεμβάσεις όπως είναι η αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, 4 και 3 μήνες αντίστοιχα», είπε ο Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε: «Θα στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα, όσο μπορούμε, για να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις ζωντανές, να μην μπουν λουκέτα, για όσες επιχειρήσεις έχει ανασταλεί σήμερα η λειτουργία τους. Για όσες επιχειρήσεις σήμερα λειτουργούν στόχος είναι να με το προσωπικό τους να παραμένει στις επάλξεις της μάχης που δίνουμε όλοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: