10.2.20

Δεν του... έκατσε το 'Tom, Greece! Greece!»...

Βαρύ φορτίο κουβάλησε ο Γιώργος Σατσίδης, ο απεσταλμένος του Cosmote tv για την παρουσίαση, σε ζωντανή μετάδοση, των Όσκαρ από το Λος Άντζελες. Αρχικά, τέσσερις και πλέον ώρες από τα προκαταρκτικά της...
εκδήλωσης, πήγε σχετικά καλά με τις συνεντεύξεις στο κόκκινο χαλί. 

Δεν είναι εύκολο να είσαι από την (μικρή) Ελλάδα, να υπάρχει πλήθος συνεργείων από τηλεοπτικούς κολοσσούς Αμερικής, Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου, να ψάχνεις το ίδιο θέμα με πασίγνωστους Αμερικανούς δημοσιογράφους και  να πρέπει να σταματήσεις για να σου μιλήσουν όχι ονόματα-ψιλή βροχή (μίλησε και με τέτοια), αλλά υπέρλαμπρα αστέρια. 



Ο κίνδυνος να φας «πόρτα» στον αέρα είναι υπαρκτός –με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον δημοσιογραφικό εγωισμό, τον δικό σου και του καναλιού.

Ο Σατσίδης έφαγε μερικές «πόρτες», κάτι που συνέβη με πολλούς ξένους, αλλά είχε και επιτυχίες. Μεταξύ άλλων, μικρότερων μεγεθών, του μίλησέ για πολύ –πολύ σχετικά με την ώρα και τον χώρο, εννοείτε–, ο Αλ Πατσίνο, η Πενέλοπε Κρουζ, για λιγότερο η Σιγκούρνι Γούιβερ, ενώ έκλεψε μια δυο-ατάκες από την απαστράπτουσα Σαρλίζ Θερόν.

Ήταν ολοφάνερη προσπάθεια του Γ.Σ., όπως και η αγωνία του, να «ψαρέψει» σε αυτόν τον ποταμό αστεριών που έρρεε μπροστά από τα συνεργεία, αμίλητα –για όλους και όχι μόνο για τον «δικό» μας– και να κάνει δουλειά μέσα σε ένα «Ζουρλοκομείο» (όπως το αποκάλεσε από το στούντιο ο  Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος. 

Και επίσης ολοφάνερη ήταν η προσπάθειά του να μας εξηγήσει πειστικά ότι είναι δύσκολο να σταματήσει κάποιους από τους πολλούς που περνούσαν σαν ολοφώτεινη παρέλαση, μπροστά από τα συνεργεία.



Λίγο πριν από την έναρξη πέρασε βιαστικός με την κουστωδία του ο Τομ Χανκς και εκεί ο Σατσίδης χρησιμοποίησε το μεγάλο όπλο: την Ελλάδα…

-Τομ, Greece! Greece! φώναξε στον διάσημο Έλληνα… πολίτη. Αλλά εκείνος ούτε που άκουσε. Δεν μίλησε σε κανέναν, τουλάχιστον από όσους βλέπαμε στο πλάνο.

Ο πατριώτης, δεν μας έδωσε ένα αποκλειστικό. Θα του ζητήσουμε τον λόγο στην Αντίπαρο…

harddog-sport.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: