9.2.20

Plan B: Το σενάριο «Βραζιλία»...


... κατά Τσίπρα και αριστεράς...
Από το ποδόσφαιρο μέχρι το προσφυγικό, περνώντας από τα ελληνοτουρκικά, τις μπουλντόζες και τις επενδύσεις φάντασμα στο Ελληνικό έως τα αρνητικά στοιχεία για την οικονομία, η κυβέρνηση αποδεικνύεται πλήρως ανίκανη να διαχειριστεί έστω και στοιχειωδώς την καθημερινότητα. Όταν δεν μαλώνουν μεταξύ τους, οι...

υπουργοί αυτοδιαψεύδονται με αλλοπρόσαλλες δηλώσεις όπως ο υπουργός Άμυνας για τα Ίμια και το τουρκικό σεισμογραφικό, εφευρίσκουν μαύρα πρόβατα όπως τις ΜΚΟ για το μεταναστευτικό ή απλώς αντικαθίστανται σιωπηλά και εξαφανίζονται, όπως ο κ. Αυγενάκης μετά το ποδοσφαιρικό χάος.

Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ συνεχίζουν να εξωραΐζουν την εικόνα, αλλά το «βαθύ σύστημα » της ελληνικής ολιγαρχίας είναι απογοητευμένο και ανήσυχο. Όπως έχει εξηγηθεί αρμοδίως,  ο  κ. Μητσοτάκης επιλέχθηκε με βασικό σκοπό να ρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά υπήρχε η ελπίδα ότι θα μπορούσε να εξασφαλίσει στοιχειωδώς την σταθερότητα της πολυκατοικίας μετά την έξωση των « προσωρινών ενοίκων », που θα έλεγε και ο κ. Σημίτης. Απέναντι στον Ερντογάν που κλιμακώνει τις διεκδικήσεις του, το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι χωρισμένο σε τρεις τάσεις, από την συνεκμετάλλευση και τη Χάγη της κυρίας Μπακογιάννη μέχρι την πολεμική σύρραξη Σαμαρά. Η επικοινωνία δεν αρκεί, τη στιγμή που θα φυσήξει γερά θα αποδειχθεί ότι ο βασιλιάς δεν φοράει ούτε σώβρακο.


Η κυβέρνηση αυτή  θα φύγει μέσα σε γενικό κλαυσίγελο στην καλύτερη περίπτωση, στη χειρότερη μέσα σε εθνική τραγωδία. Ο Α. Τσίπρας και το όποιο σχήμα αναδειχθεί μετά από αυτήν την -ελάχιστα πολιτική- εσωκομματική αντιπαράθεση που διεξάγεται σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ θα έρθουν ξανά στην εξουσία. Το βαθύ σύστημα χρειάζεται ένα plan B και υπάρχουν σαφέστατες ενδείξεις ότι στο τραπέζι έχει μπει και το σενάριο « Βραζιλία ». Ο δημοφιλής πρώην πρόεδρος της χώρας Λούλα ντα Σίλβα ήταν έτοιμος να επανέλθει στην εξουσία το 2018. Ένα δικαστικό πραξικόπημα του απέτρεψε να υποβάλλει την υποψηφιότητα του, στέλνοντας και κρατώντας τον στη φυλακή. Όταν βγήκε, μετά την κατάρρευση των κατηγοριών και αφού το δικαστήριο αποφάσισε τελικώς ότι έπρεπε να θεωρείται αθώος μέχρι να δικαστεί, ήταν αργά: ο φασίστας Μπολσονάρο είχε εκλεγεί πρόεδρος.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Σ. Κούλογλου, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: