11.2.20

«Αποδεικνύεται το φιάσκο της ΝΔ»...

«Σήμερα η ΝΔ αποκαλύφθηκε ως προς τις πραγματικές της προθέσεις για το παρόν και το μέλλον της προανακριτικής επιτροπής», σχολίασαν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση, όπου συζητήθηκαν διαδικαστικά ζητήματα και αποφασίστηκε η...
σειρά με την οποία θα κληθούν οι μάρτυρες.

«Πρώτον

Αποφάσισε φαστ τρακ διαδικασίες για την επίσπευση του έργου της επιτροπής. Καθημερινές συνεδριάσεις, χωρίς προετοιμασία και έρευνα. Και το κάνει γιατί το αφήγημά της είναι έωλο.

Διότι:

-Αποδείχτηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο Νοβάρτις και είναι πέρα από μεγάλο και διεθνές, παρά τις προσπάθειες της πλειοψηφίας ΝΔ- ΚΙΝΑΛ να αποπροσανατολίσουν.

- Δεν αποδείχτηκε καμία πίεση και εκβιασμός του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προς τους εισαγγελείς για το σκάνδαλο Νοβάρτις.

Δεύτερον

Επειδή τελικά εξελίχθηκε σε φιάσκο η μέχρι τώρα διαδικασία θέλουν να επιστρέψουν τη δικογραφία στην ολομέλεια επιχειρώντας καινούργιο κυνήγι μαγισσών. Αποστολή τους ήταν να ρίξουν στο σκοτάδι το σκάνδαλο Νοβάρτις και να τρομοκρατήσουν τους λειτουργούς που επιχειρούν τη διαλεύκανσή του.

Θέλησαν να πείσουν πως το σκάνδαλο ήταν σκευωρία και απέτυχαν.

Θα αποτύχουν και πάλι», σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Η σειρά κλητεύσεων
Αύριο καλείται η εισαγγελέας Ε. Κυβέλου, η οποία και ήταν η «αντίπαλος» της Ελένης Τουλουπάκη για τη θέση της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, με 1 ψήφο έναντι 10.

Ειδικά για την Ελ. Τουλουπάκη σημειώνεται ότι απορρίφθηκε το αίτημα το ΚΙΝ.ΑΛΛ. να κληθεί ως ύποπτη και όχι ως μάρτυρας.

Οι μάρτυρες που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από την Ελ. Τουλουπάκη, είναι οι δύο επίκουροι εισαγγελείς στην εισαγγελία κατά της Διαφθοράς κ.κ.Τζούρας και Μανώλης, η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και η πρώην γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να καταθέσουν και οι δύο βουλευτές που εκδιώχθηκαν με απόφαση της πλειοψηφίας από την Προανακριτική, Δ. Τζανακόπουλος και Π. Πολάκης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν επίσης να επανεξεταστούν στη συνέχεια οι εισαγγελείς Γ. Αγγελής και Ελ. Ράικου. Πρότειναν επίσης να κληθεί ως μάρτυρας η εισαγγελέας Ηλιάννα Ζαμανίνκα, καθώς και η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου μετά τον κ. Μιωνή.

Το ΚΚΕ συμφώνησε για τους επίκουρους εισαγγελείς και δεν έχει αντίρρηση για τους Τζανακόπουλο και Πολάκη παρότι δεν πιστεύει ότι θα συνεισφέρουν σε κάτι.

Η τελική πρόταση που ενέκρινε η πλειοψηφία για τη σειρά των μαρτύρων είναι: Πολάκης, Τζανακόπουλος, Μιωνής, προστατευόμενοι μάρτυρες, Τουλουπάκη, Τζούρας και Μανώλης εφόσον κριθεί αναγκαίο. Με επιφυλάξεις μπορεί να κληθούν η Μ. Παπασπύρου, η Ξ. Δημητρίου, η Γ. Παπαδάκου, η κ. Ζαμανίκα και η Ευ.Κουτζαμάνη.

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. υπερψήφισε τη σειρά που πρότεινε η ΝΔ...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: