11.2.20

Όταν ήταν κατά των επιτάξεων...

...Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης...

ΒΙΝΤΕΟ

Την ώρα που ξεχειλίζει η οργή στα νησιά για τις επιτάξεις χώρων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, η ΝΔ καλείται να διαχειριστεί και ένα άλλο σκέλος του ζητήματος, καθώς, εκτός των ψηφοφόρων της, υπάρχουν αρκετά προβεβλημένα στελέχη της που έχουν δηλώσει ευθαρσώς την αντίθεσή τους στις επιτάξεις, τα οποία πλέον είναι...
βαριά εκτεθειμένα.

Άλλωστε, δεν έχει περάσει και τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από την εποχή που μια σκέψη του τότε υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, προερχόμενη από τη ΝΔ. Συγκεκριμένα, το 2017, ο κ. Μουζάλας είχε κάνει λόγο περί επίταξης ξενοδοχείων στη Λέσβο, προκειμένου να φιλοξενηθούν πρόσφυγες.

Και τότε, «γαλάζιοι» βουλευτές, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης είχαν «βγει στα κάγκελα» κατά των επιτάξεων.

«Το τι θα κάνετε την περιουσία σας, θα το αποφασίσει ο Μουζάλας, δηλαδή η κυβέρνηση. Για γελάστε τώρα να σας δω που σας έλεγα ότι είναι κομμουνιστές», είχε δηλώσει ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στους τηλεθεατές της εκπομπής του.



Με τη «γραμμή» του Αδώνιδος όμως είχε συνταχθεί και ο στενός του φίλος, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος είχε «χρεώσει» στην τότε κυβέρνηση ότι… δεν γνωρίζει την έννοια της ιδιοκτησίας.

«Ο μουζάλας θα επιτάξει ξενοδοχεία, ο ζουράρις ιδιωτικά σχολεία. Οι τύποι δεν γνωρίζουν την έννοια της ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ», είχε σημειώσει στο Twitter.



Συμπερασματικά, οι Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης, έχοντας πάρει δημοσίως θέση -όχι και τόσο παλαιότερα- για το ζήτημα, βρίσκονται στο μέτωπο κατά των επιτάξεων. Εκτός κι αν μεσολάβησε κάτι τα χρόνια αυτά και άλλαξαν (ξανά) γνώμη…

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: