14.2.20

«Νόμος και τάξη» παντού...

...και παραγωγή επικοινωνιακού θεάματος...

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός της άγριας συμπλοκής μεταξύ αλλοδαπών που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (13/02) στη συμβολή των οδών Σαπφούς και Μενάνδρου, στην περιοχή της Ομόνοιας.

Με αφορμή το...
νέο αιματηρό περιστατικό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε (ΣΚΑΪ) ότι «οι δράστες είναι γνωστοί και θα συλληφθούν» σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θορυβημένος από τα συνεχιζόμενα περιστατικά βίας απευθυνόμενος στους κατοίκους της Αθήνας και της Ελλάδας δεσμεύτηκε ότι «το έγκλημα αυτού του είδους θα εκλείψει από τη χώρα».

Για τους αλλοδαπούς που παρανομούν ο Μ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «διάλεξαν λάθος χώρα και τόπο για να εγκληματούν» και συμπλήρωσε ότι «θα φύγουν από την χώρα» και μέχρι τότε «δεν πρόκειται ποτέ να αφεθούν ελεύθεροι, για λόγους προστασίας της κοινωνίας».

Εξάρχεια και Ρουβίκωνας

Ο υπουργός, σε άλλο σημείο της συνέντευξης που παραχώρησε στο κανάλι του Φαλήρου, αναφέρθηκε στα Εξάρχεια λέγοντας πως εδώ και 4-5 μήνες η αστυνομία είναι εκεί γι' αυτό δεν υπάρχουν καψίματα από τους «μπαχαλάκηδες» αναγνωρίζοντας δύο προβλήματα: «Την ανομία με τις καταλήψεις και την εγκληματικότητα από τους αλλοδαπούς κυρίως με το εμπόριο ναρκωτικών, κλοπές κ.λ.π.». Εκτίμησε μάλιστα ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες η γειτονιά «θα αποδοθεί στους κατοίκους της και στον δήμο».



Για την περίπτωση του Ρουβίκωνα είπε ότι «η νομοθεσία πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει» και συμπλήρωσε: «Πολύ σύντομα θα υπάρξουν απαντήσεις. Ο Ρουβίκωνας θα τιμωρηθεί αυστηρά αν δεν αλλάξει τακτική».

Όσον αφορά τα πρόσφατα περιστατικά στο Κουκάκι και τις εκκενώσεις καταλήψεων είπε ότι «δεν υπήρξε καμιά τραυματική εμπειρία εκτός από τους τραυματισμούς των αστυνομικών», ενώ για την περίπτωση της οικογένειας Ινδαρέ και το σάλο που δημιουργήθηκε για αστυνομική βία, επανέλαβε ότι περιμένει τα αποτελέσματα της δικαστικής διερεύνησης.

Για την αστυνομική βία γενικώς είπε ότι «όποιος δεν μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του δεν έχει θέση στην αστυνομία».

Μεταξύ άλλων, στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, ο Μ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε αμετακίνητος από την σοσιαλδημοκρατική ιδεολογία του και όπως είπε ήταν στο ιστορικό ΠΑΣΟΚ από τότε που φορούσε κοντά παντελονάκια, αλλά πλέον αυτό «αποχώρησε οριστικά από την πολιτική σκηνή και ανήκει στην ιστορία».

⇒ Μία ημέρα μετά το αιματηρό περιστατικό, η αστυνομία προχώρησε σε επιχείρηση στην οδό Μενάνδρου, με τις κάμερες της δημόσια τηλεόρασης να καταγράφουν σε ζωντανή μετάδοση... 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: