11.2.20

Αλλο ΚΙΝ.ΑΛΛ. και άλλο ΣΥΡΙΖΑ...

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

Στη σωστή της διάσταση επιχειρούν να βάλουν στο Κίνημα Αλλαγής την υπόθεση που σχετίζεται με την ομαλοποίηση των σχέσεών τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα και από το ραντεβού που πραγματοποίησαν πριν από μερικές ημέρες, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι Κώστας Γείτονας και Αλέκος Φλαμπουράρης, δύο από τους...
πιο στενούς και έμπιστους συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά και του Αλέξη Τσίπρα, αντίστοιχα.

Μάλιστα, ο κ. Φλαμπουράρης, εξηγώντας αναλυτικά το περιεχόμενο αυτής της συνάντησης, σημείωσε ότι με τον κ. Γείτονα «ο καθένας, από τη σκοπιά του, στάθηκε στα θέματα που ενοχλούν, αναγνωρίζοντας την ανάγκη αυτά να περιορίζονται, ώστε να αρχίσουν βήματα συζήτησης, ανταλλαγές απόψεων, για ανάκτηση της κλονισμένης εμπιστοσύνης» (Real News).

Πάντως, σε ό,τι αφορά το ΚΙΝ.ΑΛΛ., η βασική προτεραιότητα, με δεδομένες και τις αντιδράσεις που ξέσπασαν τόσο στο εσωτερικό του όσο και από «γαλάζιους» κύκλους, που δεν βλέπουν με καλό μάτι το τέλος της εχθρότητας με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι να αναχαιτιστούν οι εντυπώσεις περί μελλοντικής συμπόρευσης των δύο χώρων.

Στο πλαίσιο αυτό, επιτελικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη σχεδόν μονότονα επαναλαμβάνουν και διαβεβαιώνουν ότι η αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής δεν θυσιάζεται ούτε ανατρέπεται από κανένα ραντεβού και καμία συνάντηση. Αυτό όμως, διευκρινίζουν, δεν σημαίνει ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν θα ασκεί σκληρή αντιπολίτευση στη Ν.Δ., μόνο και μόνο για να μην κατηγορηθεί από το Μαξίμου και τα φίλα προσκείμενα σε αυτό κέντρα ότι «τα βρήκαν» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρόκειται για ψεύδη και πονηρές σκοπιμότητες», αναφέρουν χαρακτηριστικά κομματικές πηγές στην «Εφ.Συν.», ενώ από τον Πύργο, όπου περιόδευσε, η Φώφη Γεννηματά σχολίασε: «Προσπαθούν συνεχώς να μας αποκλείουν και να διαστρεβλώνουν τον λόγο μας και τη φωνή μας. Είμαστε διαρκώς στο στόχαστρο της προπαγάνδας. Εφυγαν τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ και ήρθαν οι παπαγάλοι της Ν.Δ. Αυτό βέβαια δείχνει ότι ανησυχούν και μας υπολογίζουν».

Σε παρόμοιο πνεύμα ο Μανώλης Οθωνας, διευθυντής του πολιτικού γραφείου της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛΛ., κληθείς να ερμηνεύσει τη συνάντηση Φλαμπουράρη - Γείτονα, αλλά και τις πληροφορίες για νέο προσκλητήριο Τσίπρα για κοινό αντιδεξιό αγώνα, δήλωσε («Ελεύθερος Τύπος»): «Μονότονα διάφοροι δεξιοί και αριστεροί ψάλτες επαναλαμβάνουν εναλλάξ -με διάφορες αφορμές- το τροπάρι τής δήθεν σύμπλευσής μας, μια με τη Ν.Δ. και μια με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ζωή και η πραγματικότητα τους διαψεύδουν, αλλά αυτοί τον χαβά τους.

Η επιλογή αυτόνομης πορείας και η σαφής ιδεολογική, πολιτική και προγραμματική οριοθέτησή μας δεν είναι σημαία ευκαιρίας. Είναι αδιαπραγμάτευτη δέσμευση. Αν ήταν να γίνουμε το συμπλήρωμα οποιουδήποτε, θα το είχαμε κάνει προ πολλού». Το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει την ίδια ώρα την ανάληψη πρωτοβουλιών και την κατάθεση προτάσεων για μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Σε αυτή την κατεύθυνση, σήμερα στις 11, στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, διοργανώνει εκδήλωση για το ασφαλιστικό με παρεμβάσεις ειδικών και φορέων.

Κινητικότητα και ζυμώσεις

Τη μεγάλη κινητικότητα μεταξύ Κεντροαριστεράς και Αριστεράς ήρθε να επιβεβαιώσει η κυριακάτικη εκδήλωση που πραγματοποίησε η πολιτική κίνηση Ανανεωτική Αριστερά που μετέχει στο Κίνημα Αλλαγής και την οποία παρακολούθησαν στελέχη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Ενδεικτική του ενδιαφέροντος που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις ήταν η παρουσία του στελέχους του και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου της Προοδευτικής Συμμαχίας, Νίκου Μπίστη, ενώ και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας ενημέρωσε τηλεφωνικά τους διοργανωτές ότι, αν και το επιθυμούσε, δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Το «παρών» έδωσαν επίσης βουλευτές και στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ο Θράσος Φωτεινός, συντονιστής της Πράσινης Αριστεράς, ο πρ. δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας και άλλοι...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: