6.2.20

Χιονίζει σε Πάρνηθα, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Μελίσσια...

ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας σε αρκετές περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις πολικές θερμοκρασίες, τις καταιγίδες και τα χιόνια. Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από απόψε το βράδυ έως αύριο το...
πρωί αναμένεται να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια της Αθήνας, ενώ όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου το Σάββατο περιμένουμε νέα ψυχρή εισβολή.

Ήδη έχει αρχίσει έντονη χιονόπτωση σε περιοχές των βορείων προαστίων. Συγκεκριμένα Πάρνηθα, Πεντέλη, Κρυονέρι, Άγιος Στέφανος, Διόνυσος, Μελίσσια, Νέα Ερυθραία, Ιπποκράτειο Πολιτεία κλπ έχουν ήδη «ντυθεί» στα λευκά.




Σημειώνεται πως λόγω χιονόπτωσης από νωρίς το πρωί διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας. Η διακοπή επιβλήθηκε, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας.

Επιπλέον, εξαιτίας της χιονόπτωσης η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου «414» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.




Παράλληλα, λόγω της χιονόπτωσης νωρίτερα απαγορεύτηκε η κυκλοφορία παντός είδους φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στην νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη γέφυρα Καλυφτάκη έως τον ημικόμβο Σχηματαρίου. Ωστόσο, λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι η Τροχαία προχώρησε σε άρση της απαγόρευσης.

Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο καιρός στην Αττική θα παραμείνει «βαρύς» σύμφωνα με το meteo. Συγκεκριμένα, αναμένεται να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις κατά περιόδους στα ορεινά και ημιορεινά του νομού και σε περιοχές στα βόρεια του λεκανοπεδίου έως το πρωί της Παρασκευής 07/02. Βροχή ή χιονόνερο αναμένεται στις υπόλοιπες περιοχές...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: