18.2.20

Εξετάζεται η άρση προστασίας...

...για «Σαράφη» και «Κελέση»...

Τα μέλη της Προκαταρκτικής Επιτροπής αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν την άρση του καθεστώτος προστασίας για τους «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση» σε περίπτωση που η...
προγραμματισμένη για την Τετάρτη κατάθεση της δεύτερης μάρτυρος έχει την ίδια κατάληξη με τη σημερινή.

Πηγές της ειδικής επιτροπής ανέφεραν ότι αν ούτε αύριο καταστεί εφικτό να εκτελεστεί το ένταλμα βίαιης πρσαγωγής του «Μάξιμου Σαράφη» και αν υπάρξει αντίστοιχη εξέλιξη με την «Αικατερίνη Κελέση», τότε η επιτροπή την Πέμπτη θα ρίξει στο «τραπέζι» την άρση του καθεστώτος προστασίας για τους δύο μάρτυρες.

Η Επιτροπή έχει προγραμματίσει συνεδρίαση την προσεχή Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στις 10:00 το πρωί, με θέμα την εξέταση μαρτύρων, πιθανότατα του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Μέλη της, ωστόσο, ανέφεραν ότι προηγουμένως θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της άρσης προστασίας για τους δύο μάρτυρες, δηλαδή να υπάρξει αίτημα της επιτροπής στην αρμόδια προς τούτο Αρχή.

Άφαντος ο «Μάξιμος Σαράφης»
Άφαντος παραμένει ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis «Μάξιμος Σαράφης», ο οποίος δεν μετέβη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου ήταν προγραμματισμένη η κατάθεσή του στο πλαίσιο της Προανακριτικής Επιτροπής.

Περισσότερες από τρεις ώρες, η αντιπροσωπεία της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης ανέμενε στη ΓΑΔΑ τον προστατευόμενο μάρτυρα, οποίος, όμως, δεν προσήλθε. Έτσι διατάχθηκε ένταλμα βιαίας προσαγωγής, που δεν κατέστη εφικτό να εκτελεστεί.

Αστυνομικοί έψαξαν στο σπίτι του προστατευμένου μάρτυρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αλλά δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: