11.2.20

«Γαλάζια» σιωπή για το σαμποτάζ του ΕΛΚ...

Μπορεί όσοι εκλέγονται ευρωβουλευτές να υποστηρίζουν ότι πάνε στη Ευρώπη «με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος», ωστόσο φαίνεται ότι τούτες τις μέρες, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ την είχαν αφήσει στην Αθήνα για... μπουγάδα. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός ότι αν και όλοι οι...
Έλληνες ευρωβουλευτές ήξεραν ότι θα συζητείτο η σημαντική τροπολογία που είχε πετύχει ο Δημήτρης Παπαδημούλης για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, άφησαν... δια της σιωπής τους την πολιτική τους οικογένεια, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, να την... σαμποτάρει. Συγκεκριμένα, ενώ η διατύπωση της τροπολογίας Παπαδημούλη ουσιαστικά «ανάγκαζε» την ΕΚΤ να ξανασκεφτεί την αγορά ελληνικών ομολόγων (δεν είναι τυχαίο ότι αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο άφησε ορθάνοιχτο την προηγούμενη εβδομάδα η νέα επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ...), με την πρόταση του ΕΛΚ το κείμενο αλλάζει με τέτοιον τρόπο, ώστε από τροπολογία που «παράγει» πολιτική, να μετατρέπεται σε μία... δημοσιογραφικού τύπου διαπίστωση.

Για του λόγου το ασφαλές, ο Neo παραθέτει τα δύο κείμενα:

Η τροπολογία που είχε προτείνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής έχει ως εξής:

«Το Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι η ΕΚΤ δεν έχει ακόμη συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα αγοράς τίτλων του δημόσιου τομέα (PSPP) παρά τις βελτιώσεις που πέτυχε η Ελλάδα όσον αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους και την εκ νέου πρόσβαση στις αγορές ομολόγων· καλεί την ΕΚΤ να εξηγήσει για ποιον λόγο δεν έχει ακόμη διενεργήσει ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους σε σχέση με τα ελληνικά ομόλογα, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για τη συμπερίληψη των ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».

Αντιθέτως, η πρόταση του ΕΛΚ, που «αφυδατώνει» την τροπολογία Παπαδημούλη έχει ως εξής: «Το Ευρωκοινοβούλιο σημειώνει ότι η ΕΚΤ δεν έχει ακόμη συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα αγοράς τίτλων του δημόσιου τομέα (PSPP) παρά τις βελτιώσεις που πέτυχε η Ελλάδα όσον αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους και την εκ νέου πρόσβαση στις αγορές ομολόγων».

Τούτων δοθέντων, ευλόγως ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στους ευρωβουλευτές της ΝΔ, δηλώνοντας τα εξής: «Οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ είναι βαρύτατα εκτεθειμένοι μετά από την ενέργεια της πολιτικής τους oμάδας, που βλάπτει τα ελληνικά συμφέροντα. Γνώριζαν την κατάθεση της συγκεκριμένης τροπολογίας; Οφείλουν άμεσα να απαιτήσουν την απόσυρση της προκλητικής αυτής τροπολογίας»...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: