9.2.20

Επίθεση με απευθείας πυρά κατά Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν...


Δυνάμεις των ΗΠΑ και του αφγανικού στρατού δέχθηκε επίθεση με απευθείας πυρά στη διάρκεια κοινής επιχείρησης που πραγματοποιούσαν στο Ανατολικό Αφγανιστάν. Αν και...
εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού ανακοίνωσε το συμβάν, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ή πληροφορίες για θύματα.

Πάντως, σύμφωνα με άλλο Αμερικανό αξιωματούχο, που μίλησε σε καθεστώς ανωνυμίας, υπάρχουν θύματα από την επίθεση, ωστόσο δεν διευκρίνισε αν είναι νεκροί ή τραυματίες, ούτε τη σοβαρότητα της κατάστασής τους.

Όπως είπε, δεν μπορεί να σχολιάσει πληροφορίες που δεν έχουν δοθεί επισήμως στη δημοσιότητα.


Από την πλευρά του, ο συνταγματάρχης Σόνι Λέτζετ, εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, η επίθεση πραγματοποιήθηκε στη Ναργκαράρ.

«Προς το παρόν κάνουμε εκτίμηση της κατάστασης και θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες όταν αυτές θα είναι διαθέσιμες», είπε χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Στην περιοχή δρουν τόσο οι Ταλιμπάν, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα είναι σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ στο Κατάρ για άρση των εχθροπραξιών, αλλά και το Ισλαμικό Κράτος.

Οι ΗΠΑ επιθυμούν να απεμπλακούν από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν που είναι σε εξέλιξη τα τελευταία 18 χρόνια. Στόχος των διαπραγματεύσεων με τους Ταλιμπάν είναι να υπογραφεί συμφωνία περιορισμού των συγκρούσεων η οποία θα οδηγήσει σε διαπραγμάτευση μεταξύ της κυβέρνησης της χώρας και των ανταρτών για ειρήνευση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: