8.2.20

Κυβερνητικό «μπάχαλο» (και) στην εξωτερική πολιτική...

Ανησυχητική έλλειψη σχεδίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία μετά τις παλινωδίες στο ποδόσφαιρο και τους απίστευτους ερασιτεχνισμούς στο προσφυγικό, παρουσιάζει σοβαρές και...
εξίσου επικίνδυνες αρρυθμίες και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής

Οι σπασμωδικές αντιδράσεις και επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί της κυβέρνησης απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας κυριαρχούν στην πολιτική επικαιρότητα, λίγα 24ωρα μετά το ανάλογο μπάχαλο του «επιτελικού κράτους» Μητσοτάκη σε ποδόσφαιρο και προσφυγικό.

Μετά το φιάσκο με τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, στην οποία, η Ελλάδα, αν και άμεσα ενδιαφερόμενη, δεν προσκλήθηκε, ήρθε η αναφορά του Ερντογάν σε μυστικές ελληνοτουρκικές συνομιλίες για τα Ίμια. Υπήρξε, παράλληλα, το επεισόδιο με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, όπου οι επίσημες εξηγήσεις ήταν γελοίες. Τώρα ένα νέο στοιχείο προκύπτει: ο Κ. Μητστοτάκης, αν και έχει προσκληθεί στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο, δεν θα παραστεί, λέει, διότι έχει άλλα πράγματα να κάνει.

Θυμίζουμε αναλυτικίτερα ότι, μέσα σε λίγες ώρες, ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος πρόλαβε να διαψεύσει ανεπίσημα τις φήμες περί συμφωνίας Ελλάδας - Τουρκίας για μη εμφάνιση στα Ιμια την ημέρα της επετείου του ’96 και αργότερα να... διαψεύσει τη διάψευση, με τον υπ. Εξωτερικών Νίκο Δένδια να τον «αδειάζει» εμφατικά.

Καλεσμένος στην εκπομπή της Όλγας Τρέμη στην ΕΡΤ ο υπουργός Εξωτερικών διέψευσε τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, σημειώνοντας ότι «εκφεύγουν της τρέχουσας ανταλλαγής απόψεων».

«Καμία ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο η δική μας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δε μπορεί να αποδεχτεί τη γκριζοποίηση τμημάτων της ελληνικής επικράτειας. Δε μπορεί να το αποδεχτεί. Δεν είναι θέμα αν έχουμε διακριτική ευχέρεια, αν διατυπώσαμε σωστά τη σκέψη μας, αν μας αρέσει. Δε γίνεται», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών.

Με αυτές του τις δηλώσεις, όμως, ουσιαστικά άφησε εκτεθειμένο τον υπουργό Άμυνας, που νωρίτερα διέψευσε δηλώσεις που φέρεται ότι έκανε επί του θέματος στον δημοσιογράφο Τάκη Χάτζη στον Alpha.

Ο Ν. Δένδιας άφησε αιχμές κατά του συναδέλφου του και για το θέμα του Oruc Reis λέγοντας πως «δεν ήταν τεστ των δικών μας αντανακλαστικών» και ότι «δε νομίζω ότι αριστεύσαμε στην επικοινωνία στο συγκεκριμένο θέμα»...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: