7.2.20

«Αρχή άνδρα δείκνυσι»...

Στο χθεσινό κύριο άρθρο της εφημερίδας μας καλούσαμε την κυβέρνηση να δείξει λίγη σοβαρότητα στα εθνικά ζητήματα και ειδικότερα σε αυτό των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Είχαμε την ελπίδα ότι θα εισακουσθούμε. Χρειάστηκαν μόλις λίγες ώρες για να...
διαπιστώσουμε ότι το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο.

Πρωταγωνιστής και πάλι ο υπουργός Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που φρόντισε χθες με τις πράξεις του να καταπλήξει τους πάντες. Στην αρχή είπε σε δημοσιογράφο ότι δεν υπήρξε καμία συμφωνία με την Τουρκία σε σχέση με την επέτειο των Ιμίων. Στη συνέχεια, με επίσημη ανακοίνωση, διέψευσε αυτά που είχε πει, για να προκαλέσει την οργή του συνομιλητή του, ο οποίος μάλλον έχει στοιχεία που εκθέτουν τον υπουργό.

«Αρχή άνδρα δείκνυσι» έλεγε ο Βίας ο Πρηινεύς. Και η άσκηση εξουσίας, ειδικά το τελευταίο διάστημα, από τον Ν. Παναγιωτόπουλο δείχνει πολλά γι’ αυτόν. Το ζήτημα θα μπορούσε να μην έχει ιδιαίτερη σημασία αν το υπουργείο του ήταν κάποιο λιγότερο σημαντικό.

Είναι όμως υπουργός Αμυνας. Αν δεν το αντιλαμβάνεται αυτός, θα έπρεπε να το αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι οι σχέσεις με την Τουρκία είναι ιδιαίτερα οξυμένες και ίσως οξυνθούν περισσότερο, αν κρίνουμε από τη συμπεριφορά της κυβέρνησής της.

Είναι κοινός τόπος ότι η εξωτερική πολιτική και η άμυνα της χώρας δεν προσφέρονται για πολιτικαντισμό και επικοινωνιακά παιχνίδια. Πολύ περισσότερο, δεν προσφέρονται για ερασιτεχνισμούς και φαιδρότητες.

Ορθώς, επομένως, ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ, πήρε σαφείς αποστάσεις από αυτή την ιλαροτραγωδία και επιχείρησε να αναδείξει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Το ψάρι βρομάει από το κεφάλι, λέει ο λαός. Η αφωνία του Μεγάρου Μαξίμου απέναντι στους θεατρινισμούς του υπουργού Αμυνας το αποδεικνύει.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχανε ευκαιρία να κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση για το παραμικρό, ενδεχομένως δεν έχει αντιληφθεί τι έκανε τότε. Αντιλαμβάνεται, μήπως, τώρα ότι το «Αρχή άνδρα δείκνυσι» αφορά και τον ίδιο και την κυβέρνησή του συνολικά;

Αν ναι, οφείλει να δράσει αμέσως για να διορθώσει την κατάσταση. Δεν φταίει ολόκληρη η χώρα, για να υφίσταται τις συνέπειες της ανικανότητάς τους...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: