11.2.20

Απορρίφθηκε το αίτημα του ΚΙΝ.ΑΛΛ...

...να κληθεί η Τουλουπάκη ως ύποπτη...

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. να κληθεί να καταθέσει ως ύποπτη και όχι ως μάρτυρας στην Προανακριτική η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Η εξέλιξη αυτή ήταν πια διαφαινόμενη, αφού η Ν.Δ., που αρχικά εμφανιζόταν να στηρίζει τη σχετική πρόταση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. έκανε όπισθεν ολοταχώς. Η...
ίδια η εισαγγελέας με επιστολή που έστειλε χθες στον πρόεδρο της Βουλής και στον πρόεδρο της Προανακριτικής, τόνισε πως το ενδεχόμενο να κληθεί ως ύποπτη συνιστά παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας.

Σήμερα στην Προανακριτική συζητήθηκαν διαδικαστικά ζητήματα και ειδικότερα η σειρά με την οποία θα κληθούν οι επόμενοι μάρτυρες.

Αύριο καλείται η εισαγγελέας Ε. Κυβέλου, η οποία και ήταν η «αντίπαλος» της Ελένης Τουλουπάκη για τη θέση της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, με 1 ψήφο έναντι 10.

Οι μάρτυρες που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από την Ελ. Τουλουπάκη, είναι οι δύο επίκουροι εισαγγελείς στην εισαγγελία κατά της Διαφθοράς κ.κ.Τζούρας και Μανώλης, η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και η πρώην γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να καταθέσουν και οι δύο βουλευτές που εκδιώχθηκαν με απόφαση της πλειοψηφίας από την Προανακριτική, Δ. Τζανακόπουλος και Π. Πολάκης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν επίσης να επανεξεταστούν στη συνέχεια οι εισαγγελείς Γ. Αγγελής και Ελ. Ράικου. Πρότειναν επίσης να κληθεί ως μάρτυρας η εισαγγελέας Ηλιάννα Ζαμανίνκα, καθώς και η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου μετά τον κ. Μιωνή.

Το ΚΚΕ συμφώνησε για τους επίκουρους εισαγγελείς και δεν έχει αντίρρηση για τους Τζανακόπουλο και Πολάκη παρότι δεν πιστεύει ότι θα συνεισφέρουν σε κάτι.

Η τελική πρόταση που ενέκρινε η πλειοψηφία για τη σειρά των μαρτύρων είναι: Πολάκης, Τζανακόπουλος, Μιωνής, προστατευόμενοι μάρτυρες, Τουλουπάκη, Τζούρας και Μανώλης εφόσον κριθεί αναγκαίο. Με επιφυλάξεις μπορεί να κληθούν η Μ. Παπασπύρου, η Ξ. Δημητρίου, η Γ. Παπαδάκου, η κ. Ζαμανίκα και η Ευ.Κουτζαμάνη.

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. υπερψήφισε τη σειρά που πρότεινε η ΝΔ...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: