10.2.20

Νέο κρησφύγετο του «τοξοβόλου» στα Σεπόλια...

Νέα επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς εντοπίστηκε νέο κρησφύγετο του «Τοξοβόλου του Συντάγματος» στα Σεπόλια.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε έφοδο σε διαμέρισμα στην...
οδό Ναυάρχου Βότση 3 στον Άγιο Νικόλαο που χρησιμοποιούσε ο Γιάννης Μιχαηλίδης, γνωστός ως «τοξοβόλος του Συντάγματος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η έφοδος στο διαμέρισμα έγινε τη στιγμή που ιδιώτης - καθαριστής είχε εισέλθει σε αυτό για να απομακρύνει όλα τα αντικείμενα και να καθαρίσει το χώρο, κατ’ εντολή αγνώστου, μέχρι στιγμής, άνδρα, ο οποίος μάλιστα είχε προκαταβάλει ανάλογο χρηματικό ποσό.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται, προκειμένου να εντοπιστούν κι άλλα σπίτια που χρησιμοποιούσαν ως γιάφκες οι συλληφθέντες, ενώ οι Αρχές εξακολουθούν να αναζητούν τους συνεργούς τους.

Στις 30 Ιανουαρίου στα χέρια των Αρχών βρέθηκε ο «τοξοβόλος του Συντάγματος», που ήταν δραπέτης, μία συνεργός της Πόλας Ρούπα και μία ακόμα γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων, ύστερα από μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.

Οι τρεις τους εντοπίστηκαν σε ΙΧ αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έφεραν μαζί τους βαρύ οπλισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις συλληφθέντες φέρεται να είχαν μαζί τους ένα καλάσνικοφ, ένα scorpion και τρία πιστόλια.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Μιχαηλίδης είχε αποδράσει τον Ιούνιο του 2019 από τις φυλακές της Τίρυνθας, ενώ είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ το 2015 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης απέκτησε το προσωνύμιο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» από τον Φεβρουάριο του 2011: Τότε είχε σηκώσει το τόξο του για να ρίξει εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, στη διάρκεια επεισοδίων.

Συνελήφθη, ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από τον ανακριτή. Είχε πει ότι το τόξο ήταν ψεύτικο και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να προκαλέσει οποιοδήποτε κίνδυνο...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: