3.2.20

Η αποτυχημένη περιοδεία του κατά φαντασία προέδρου Γουαϊδό...


 Ο Χουάν Γουαϊδό ανακήρυξε εαυτόν πρόεδρο της Βενεζουέλας πριν από έναν χρόνο, αλλά παρά τις πολλαπλές απόπειρες πραξικοπήματος, δεν κατέλαβε ποτέ την εξουσία και η υποστήριξή του στη χώρα εξαφανίστηκε γρήγορα. Τώρα, με την...
περιοδεία του στο εξωτερικό να φτάνει στο τέλος της, η υποστήριξη του Γουαϊδό μειώνεται και εκτός της Βενεζουέλας. Αντί να δέιχνει προεδρικός, παρουσιάζεται ως κλόουν. Αντί να αναπτύξει νέα σχέδια για να προσπαθήσει να ανατρέψει τον πρόεδρο Μαδούρο, έχει μείνει χωρίς κάποια συγκεκριμένη υπόσχεση από τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, που φαίνεται να αντιστέκονται περισσότερο από τις ΗΠΑ στην επιβολή νέων κυρώσεων, παρά τα παρακάλια του Γουαϊδό για στήριξη.



Παρά τις αποτυχίες του, σύμφωνα με το δίκαιο των ΗΠΑ, όσο ο πρόεδρος Τραμπ τον αναγνωρίζει ως πρόεδρο της Βενεζουέλας, τότε τα δικαστήρια θα συμφωνήσουν με την κοροϊδία. Αυτή είναι η κατάσταση που θα αντιμετωπίσουμε όταν πάμε σε δίκη στις 11 Φεβρουαρίου για την κατηγορία της «παρέμβασης σε συγκεκριμένες λειτουργίες προστασίας» από την κυβέρνηση Τραμπ. Στο δικαστήριο, ο Γουαϊδό είναι πρόεδρος παρά το γεγονός ότι εκτός αυτού δεν υπήρξε πρόεδρος ποτέ. Μάθετε περισσότερα για τη δίκη και τι μπορείτε να κάνετε για να στηρίξετε εμάς και τους συγκατηγορούμενούς μας στο DefendEmbassyProtectors.org.

Στο μεγάλο του φινάλε στις Ηνωμένες Πολιτείες το περασμένο σαββατοκύριακο, ο Γουαϊδό ξεκαθάρισε την επιθυμία του να συναντήσει τον πρόεδρο Τραμπ. Υπήρξαν τρεις ευκαιρίες — στο Νταβός, ο Τραμπ έφυγε πριν φτάσει ο Γουαϊδό· στο Μαϊάμι, ο Τραμπ απουσίασε από τη συγκέντρωση του Γουαϊδό για να παίξει γκολφ· και στο Μαρ-α-Λάγκο ο Γουαϊδό δεν προσεκλήθη στο πάρτι για το SuperBowl. Ο Γουαϊδό ήταν σε κοντινή απόσταση από το Μαρ-α-Λάγκο, αλλά ο πρόεδρος Τραμπ δεν τον κάλεσε ποτέ. Σύμφωνα με την Washington Post, «η έλλειψη συνάντησης — ακόμα και μιας ευκαιρίας για φωτογραφία — θα μπορούσε να ληφθεί ως σημάδι της έλλειψης ενδιαφέροντος του Τραμπ για τη Βενεζουέλα, σε μια στιγμή όπου ο Γουαϊδό προσπαθεί να κρατήσει τη σταυροφορία του εναντίον του Μαδούρο ζωντανή». Η Post επίσης σημείωσε πως ο Τραμπ δεν εμφανίστηκε στη συγκέντρωση του Γουαϊδό στο Μαϊάμι, αν και αρκετοί πολιτικοί, συμπεριλαμβανόμενων της Ντέμπι Γουάσερμαν Σούλτς και του Μάρκο Ρούμπιο, ήταν εκεί.

Ο Τζεφ Ράμσεϊ, διευθυντής του προγράμματος Βενεζουέλας στο δεξιό, αντι-Μαδούρο, Washington Organization on Latin America, είπε στην Post, «Το να πάει στις ΗΠΑ χωρίς να συναντήσει τον Τραμπ είναι ένα ρίσκο για τον Γουαϊδό», προσθέτοντας ότι η μη συνάντηση δείχνει «πως για τον Τραμπ, το ζήτημα της Βενεζουέλας δεν είναι προτεραιότητα». Ο Μάικλ Σίφτερ, πρόεδρος του βασισμένου στην Ουάσινγκτον Inter-American Dialogue, που επίσης στηρίζει το πραξικόπημα, είπε στο Associated Press, «Αν ο Τραμπ δεν συναντηθεί με τον Γουαϊδό, αυτό θα δημιουργούσε σοβαρά ερωτήματα για τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης με τον προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας».

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: