11.2.20

Ο κομβικός ρόλος του Βούτση...

Την ικανότητά του να ελίσσεται εσωκομματικά, αλλά και να συνθέτει αντιτιθέμενες απόψεις και πλευρές απέδειξε και χθες ο Νίκος Βούτσης. 

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ήταν εκείνος που την περασμένη εβδομάδα διατύπωσε μία...
συμβιβαστική πρόταση, προκειμένου και το εσωκομματικό δημοψήφισμα να παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες, αλλά και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να «εμπλουτίσει» το όνομα του κόμματος, όπως διακαώς φέρεται να επιθυμεί ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο πολύπειρος πολιτικός πρότεινε να υπάρξει μεν θέμα αλλαγής ονόματος, αλλά αυτό να κατατεθεί και να εξεταστεί στα όργανα και μέσω εσωκομματικού δημοψηφίσματος. Η συγκεκριμένη πρόταση προφανώς και ικανοποίησε τους πάντες, καθώς οι «διαφωνούντες» θα είχαν «πάρει» την ματαίωση διεξαγωγής δημοψηφίσματος, οι «προεδρικοί» θα είχαν διασφαλίσει την μετεξέλιξη του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πρόκειται, μ’ άλλα λόγια, γι’ αυτό ακριβώς που αποφάσισε χθες η Πολιτική Γραμματεία: να εισηγηθεί το νέο όνομα του κόμματος στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο σαββατοκύριακο ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς δημοψήφισμα -εκτός, βεβαίως, κι αν υπάρξει αντίθετη πρόταση, οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να στηθεί κάλπη μεταξύ όλων των μελών του κόμματος...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: