4.2.20

Απάντηση Τσακαλώτου σε Γεωργιάδη...

Η κυνική δήλωση του Αδ. Γεωργιάδη σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των οποίων και του τομεάρχη οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας τις...
προθέσεις της κυβέρνησης, δεν έκρυψε την ανησυχία του τονίζοντας παράλληλα πως «καθήκον της πολιτείας είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου, τουλάχιστον των πιο αδύναμων μερών της».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, απευθυνόμενος στον Αδ. Γεωργιάδη, σημειώνει: «Η αγορά κατοικίας πράγματι χρειάζεται προστασία όταν βρισκόμαστε σε περίοδο μη κανονικότητας» και εξηγεί πως «περίοδος μη κανονικότητας για την αγορά κατοικίας είναι όχι μόνο η περίοδος της κρίσης, αλλά και η περίοδος μετά από αυτήν, όταν ο κόσμος έχει συσσωρευμένα χρέη και υποχρεώσεις».

Επίσης, υπενθυμίζει ότι «καθήκον της πολιτείας είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου, τουλάχιστον των πιο αδύναμων μερών της και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη δήλωση που έκανε αναφέρεται στη «δέσμευση της Ν.Δ. να καταργήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας» σχολιάζοντας πως «δεν είναι καθόλου ξεκάθαρη για το αν θα υπάρχει κάποια μέριμνα - και τι θα περιλαμβάνει αυτή - στο ενιαίο πλαίσιο που λένε ότι θα φέρουν για την μετά τον Απρίλιο περίοδο».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο συμπέρασμα πως ο υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη «θεωρεί ότι σε τρεις μήνες οι άνθρωποι θα βρίσκονται στα επίπεδα προ κρίσης και ότι ο κόσμος δεν θα χάσει τα σπίτια του σε εκτεταμένους πλειστηριασμούς» εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία καθώς «θα είναι ακόμα μία από τις προβλέψεις του κ. Γεωργιάδη που θα διαψευστεί»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: