13.2.20

Εθνολαϊκισμός...

«Η λογική της αποτροπής που εξασκεί η κυβέρνηση στο προσφυγικό ζήτημα είναι αφελής και επικίνδυνη», διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5. 

Υπενθύμισε μάλιστα, πως...
«προεκλογικά η ΝΔ καλλιέργησε κλίμα ξενοφοβίας στις τοπικές κοινωνίες. Ως κυβέρνηση αντί να βρει ρεαλιστικές λύσεις και να πιέσει την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της, συνεχίζει την ίδια καταστροφική πολιτική, παραβιάζοντας συστηματικά τους κανόνες του διεθνούς δικαίου».

Ο Αλ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «η σύνδεση του προσφυγικού με θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι επικίνδυνη, τόσο για το προσφυγικό όσο και για τις σχέσεις μας με την Τουρκία».

Κάλεσε δε την κυβέρνηση της ΝΔ «να αφήσει επιτέλους στην άκρη τον εθνολαϊκισμό, καθώς η κατάσταση έχει γίνει εκρηκτική και απάνθρωπη, τόσο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες όσο και για τις τοπικές κοινωνίες». Και επεσήμανε: «Έχουμε κάνει τις προτάσεις μας για αποσυμφόρηση των νησιών και ενίσχυση των δόμων και της υπηρεσίας άσυλου με προσωπικό. Κλιμάκιο βουλευτών μας ήδη συναντήθηκε με τους αρμόδιους υπουργούς και σύντομα θα λάβουμε κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες και θα συναντηθούμε με κόσμο στο πεδίο»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: