19.2.20

Προκαταρκτική έρευνα για πειθαρχικό παράπτωμα του ιατροδικαστή...

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 125 του ν. 3528/2007, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νικόλαο Καρακούκη προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης τέλεσε ή...
όχι πειθαρχικό παράπτωμα στην περίπτωση του θανάτου του 11 μηνών βρέφους, που μεταφέρθηκε νεκρό από τον πατέρα του στο «Αγλαΐα Κυριακού». 

Νωρίτερα, μιλώντας στον «ΘΕΜΑ 104,6 FM» ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων πως «δεν τηρήθηκαν οι βασικοί ιατροδικαστικοί κανόνες. Από τα πρώτα πράγματα που κάνουμε είναι να λάβουμε το ιατρικό ιστορικό. Αν αυτό είχε συμβεί και είχαν ενημερωθεί για την φαρμακευτική αγωγή και τον τρόπο λήψης της θα είχαμε αποφύγει όλα αυτά που ακολούθησαν».

«Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο οποιαδήποτε πειθαρχικής τιμωρίας» πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Λέων σημείωσε ότι «η ΕΛΑΣ έκανε σωστά την προανακριτική διαδικασία. Η αλήθεια βγήκε μέσα από την ίδια την διαδικασία. Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας, μην φοβίζουμε τον κόσμο ότι είμαστε έρμαιο στα χέρια ορισμένων ανθρώπων».

Υπενθυμίζεται ότι στην έκθεση του ιατροδικαστή  δεν υπάρχει πουθενά η λέξη «σεξουαλική» κι ενώ περιγράφει σημάδια κακοποίησης στο 11μηνο βρέφος, αποφεύγει να τα χαρακτηρίσει σεξουαλικά -παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ιατροδικαστής σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες μίλησε για «πρωτόγνωρη σεξουαλική κακοποίηση στα ελληνικά χρονικά».

Όπως είχε δηλώσει ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης «από τον νεκροτομικό έλεγχο προέκυψαν κακώσεις παρά φύσιν», ενώ ερωτηθείς για την εκδοχή που προέβαλε η μητέρα του βρέφους και σχετίζονται με τη θεραπεία που λάμβανε λόγω της ασθένειάς του, ο κ. Μπουζιάνης ξεκαθάρισε στον ΑΝΤ1 ότι «δεν γνωρίζω αυτές τις θεραπείες, αλλά εμείς είπαμε ότι ήταν κάποιο αμβλύ όργανο που προκάλεσε τις κακώσεις». Ο ιατροδικαστής αποκάλυψε, μάλιστα, ότι «σε τόσο μικρή ηλικία, πρώτη φορά είδα τέτοιες κακώσεις»...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: