14.2.20

Ραντεβού με τον Μητσοτάκη...

Ραντεβού με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα επιδιώξουν οι δημιουργοί, μετά την άδεια Ανεξάρτητης Οντότητας Διαχείρισης (ΑΟΔ) που εξασφάλισε η...
Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής (ΕΔΕΜ) από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) του υπουργείου Πολιτισμού. 

Στόχος τους είναι να πείσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως θα πρέπει να μεταβιβασθεί το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της υπό κρατικό έλεγχο Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων (ΕΥΕΔ).

Η κίνηση του υπουργείου Πολιτισμού να χορηγήσει άδεια ΑΟΔ και στην ΕΔΕΜ, ενώ είχε προηγηθεί η επιλογή της IP HUB του Δημήτρη Μάρη, εξομαλύνει την κατάσταση, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Διότι στο πεδίο υπάρχει και η «Αυτοδιαχείριση», η οποία εκπροσωπεί το ξένο ρεπερτόριο και ορισμένους έλληνες καλλιτέχνες και είναι μέλος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης (CISAC). 

Η τοξική σύγκρουση ανάμεσα στην ΕΔΕΜ και την «Αυτοδιαχείριση» είναι σε υψηλό επίπεδο, γεγονός που επιτρέπει στην IP HUB να ελπίζει πως θα την αξιοποιήσει και στο τέλος θα πάρει μαζί τους τους δημιουργούς. 

Πρόκειται στην πραγματικότητα για έναν «εμφύλιο πολυτελείας» ανάμεσα στην ΕΔΕΜ και την «Αυτοδιαχείριση», που δεν επιτρέπει σε κανέναν να επιβιώσει...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: