9.2.20

Οι 10 οσκαρικές στιγμές που δεν μας αφήνουν...

...να τις ξεχάσουμε...

Από την πρώτη τους διοργάνωση, το 1929, έως σήμερα, οι τελετές απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, των χρυσαφένιων Οσκαρ, έχουν δώσει άφθονες αφορμές για συζητήσεις, σοβαρές, πικάντικες, ακτιβιστικές ή απλώς κωμικές.

Ο...
Μάρλον Μπράντο μίλησε βροντόφωνα υπέρ των δικαιωμάτων των Ινδιάνων το 1973, απουσιάζοντας από την τελετή και στέλνοντας αντ’ αυτού την Απάτσι Σασίν Λίτλφεδερ να παραλάβει το Οσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον «Νονό».




Ο άγνωστος πασιφιστής Ρόμπερτ Οπελ έτρεξε ολόγυμνος στη σκηνή, το 1974, πίσω από τον τότε παρουσιαστή Ντέιβιντ Νίβεν, επιδεικνύοντας το σήμα της ειρήνης και… όλα τα υπόλοιπα. Ο 73χρονος Τζακ Πάλανς τιμήθηκε με το Οσκαρ Β’ Ανδρικού το 1992 και το παρέλαβε κάνοντας πους-απ με το ένα χέρι, για να αποδείξει ότι η τρίτη ηλικία όλα τα μπορεί.




Πέρα, όμως, από αυτές τις εμβληματικές στιγμές, υπάρχουν κι άλλες πολλές, που τις θυμόμαστε λίγο πιο σπάνια. Παρακάτω οι δέκα αγαπημένες μας.




Η Σερ έχει μείνει στην Ιστορία για κάθε της εμφάνιση στη σεζόν των βραβείων, αλλά περισσότερο για εκείνη του 1986, σχεδιασμένη από τον Μπομπ Μάκι: με ένα υπέρλαμπρο μαύρο κεντητό μικροσκοπικό τοπ με φούστα, φορώντας στο κεφάλι τιάρα με φτερά κόκορα, μαζεμένα ένα ένα από μια γαλλική φάρμα.



Η Μπιορκ ακολούθησε την τάση των πουλερικών το 2001, φορώντας έναν ολόσωμο, τρισδιάστατο κύκνο του designer Μαρζάν Πεγιόσκι από τη Βόρεια Μακεδονία, με αξεσουάρ έξι αυγά στρουθοκαμήλου που απόθεσε στο κόκκινο χαλί. 

Κανείς όμως δεν αναφέρεται στις εμφανίσεις της Εντι Γουίλιαμς που, τακτικά, για πάνω από μία δεκαετία, υπήρξε η εγγύηση ότι το πλήθος θα αλαλάξει με την άφιξή της...

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ...
Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: