15.1.20

Από το εγχειρίδιο του ναζιστικού κόμματος Γερμανίας...

Η δομή της Χρυσής Αυγής...

Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκε την Τετάρτη η αγόρευση του συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών, Θανάση Καμπαγιάννη, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Παρούσα και στη σημερινή διαδικασία, η Μάγδα Φύσσα, ενώ στο ακροατήριο ήταν και εξαμελής αντιπροσωπεία του...
ΣΥΡΙΖΑ από τους Τασία Χριστοδουλοπούλου, Θοδωρή Δρίτσα, Κατερίνα Παπανάτσιου, Χάρη Μαμουλάκη, Ειρήνη Αγαθοπούλου και Γιάννη Σαρακιώτη.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο Θ. Καμπαγιάννης αναφέρθηκε αρχικά στα τάγματα εφόδου, την ύπαρξη των οποίων αρνήθηκαν στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι. Με διάφορες λέξεις κατηγορούμενοι και μάρτυρες κατηγορητηρίου περιέγραψαν το ίδιο πράγμα (τάγματα ασφαλείας, ομάδες κρούσης, ομάδες ασφαλείας, διμοιρίες, φάλαγγα, πολιτοφυλακή), εξήγησε ο δικηγόρος και τόνισε ότι «το σημαντικό είναι το σημαινόμενο και όχι το σημαίνον».

«Η ύπαρξη διπλής δομής είναι βγαλμένη από το εγχειρίδιο του ναζιστικού κόμματος Γερμανίας και εφαρμόστηκε από την οργάνωση του Μιχαλολιάκου», συνέχισε και αναφέρθηκε διεξοδικά σε δεκάδες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής που ξεκίνησαν το 1992 και είχαν κοινό modus operandi: αριθμητική υπεροπλία, στοχοποίηση με κριτήριο την αντίθετη ιδεολογία με τη Χ.Α., επιθέσεις όταν τα θύματα βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, ομοιόμορφη ενδυμασία, οπλισμός (γκλομπ, ρόπαλα, σιδερογροθιές), εκ των προτέρων σχεδιασμένη επίθεση, διαρκούν λίγο και η αποχώρηση είναι συντεταγμένη.

«Το modus operandi είναι το ίδιο, όμως το πλήγμα είναι συντριπτικό και ο δόλος ανθρωποκτόνος. Οι αποφάσεις -αμετάκλητες- αναφέρουν τη Χρυσή Αυγή, αν και δεν εξέταζαν τις υποθέσεις στα πλαίσια της εγκληματικής οργάνωσης», πρόσθεσε και ανέγνωσε πληθώρα καταδικαστικών αποφάσεων, ενώ χαρακτήρισε το πογκρόμ του 2011 στο κέντρο της Αθήνας «σημείο καμπής για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής».

Η επίθεση στους Αιγύπτιους

Για τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τους οποίους εκπροσωπεί, ο Θανάσης Καμπαγιάννης ήταν αναλυτικός και κατηγορηματικός. «Η επίθεση προαναγγέλθηκε από τον Ι. Λαγό το απόγευμα της 11 Ιουνίου 2012, σε ομιλία του στο καφέ "Αίνιγμα" στο Πέραμα. Γραφεία η Χρυσή Αυγή στο Πέραμα ακόμα δεν διέθετε, αυτά ανοίγουν τον Δεκέμβριο του 2012. Η εκδήλωση αυτή λειτουργεί ως το ορμητήριο. Αργότερα όταν θα ανοίξουν τα γραφεία, το ορμητήριο πλέον θα είναι τα γραφεία, όπως φάνηκε στην επίθεση στο ΠΑΜΕ», τόνισε και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο βίντεο με την προαναγγελία της επίθεσης λέγοντας: «Είπε ο κύριος Αλεξιάδης (σ.σ. ο συνήγορος υπεράσπισης του Ι. Λαγού) ότι το συγκεκριμένο βίντεο είναι μία ώρα και εμείς εδώ είδαμε πέντε λεπτά. Δεν το φέρανε όμως προκειμένου να διαπιστώσουμε του λόγου το αληθές. Κι αυτό γιατί σ κάποιο γύρισμα της κάμερας θα βλέπαμε ότι εκεί ήταν και οι δράστες φορώντας και μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής, στο μη κομμένο υλικό θα μπορούσαμε να δούμε και τους ανθρώπους που τέλεσαν την επίθεση με τα μπλουζάκια τους».

«Εκείνο το βράδυ λοιπόν η επίθεση είναι σχεδιασμένη: τα άτομα που συγκεντρώνονται δεν ψάχνουν να ξεμοναχιάσουν κάποιον μαυριδερό στο δρόμο. Μιλάμε για την οικογένεια Αμπού Χάμεντ, στην οδό Θεμ. Σοφούλη δίπλα από τα Καζάνια. Υπάρχει μια συγκεκριμενοποίηση της στοχοποίησης που γίνεται από τον Λαγό όχι γενικά στους ξένους αλλά στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και ειδικότερα στο σπίτι της οικογένειας Αμπού Χάμεντ με σκοπό να τσακίσουν, να μακελέψουν να σφάξουν οποιονδήποτε είναι μέσα σ' αυτό, έστω και αν η φράση του Πανταζή είναι "έλα έξω Άχμεντ". Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο και αδικείται η κυρία εισαγγελέας που πρέπει να ισχυριστεί ότι δήθεν δεν το καταλαβαίνει. Σε κάθε περίπτωση, το δικαστήριό σας είναι έξυπνο και μπορεί να το καταλάβει», συνέχισε.

Αφού απέδειξε τη σχέση των κατηγορούμενων για την επίθεση με τη Χρυσή Αυγή, μέσα από έγγραφα, φωτογραφίες και όσα αναδείχθηκαν κατά την τετράχρονη ακροαματική διαδικασία, ο Θ. Καμπαγιάννης σχολίασε: «Ο συνδετικός κρίκος ήταν και είναι η Χρυσή Αυγή. Οι κατηγορούμενοι προσήλθαν με μια γραμμή μονο-μπλοκ ότι "κανείς δεν φορούσε μπλούζα της Χρυσής Αυγής", σε αντίθεση και με όσα είχαν πει στις ειδικές εφέτες ανακρίτριες. Και προσπάθησαν να απαλλάξουν σε απόλυτη προσυνεννόηση όχι μόνο τους εαυτούς τους αλλά και την οργάνωση που ανήκουν».

Στη συνέχεια ο δικηγόρος περιέγραψε την επίθεση ως εξής:

Στις 3 παρά τέταρτο με 3, ώρα πολύ μετά τα μεσάνυχτα, «νύχτα που γίνονται οι καλύτερες δουλειές» όπως σας έχει πει ο κατηγορούμενος Κασιδιάρης αλλά και ο Μιχαλολιάκος, τα τέσσερα μηχανάκια συναντιούνται και με περισσότερα άτομα και αυτά εποχούμενα, συγκροτούν μια ομάδα 15 περίπου ατόμων και πηγαίνουν στο σπίτι των Αιγύπτιων ψαράδων
Πριν πάνε στο σπίτι, περνάνε από το μαγαζί του Άχμεντ, το ξέρουμε από έναν γείτονα που δυστυχώς έχει αποβιώσει και προσπαθούν να ανοίξουν το μαγαζί, χωρίς να τα καταφέρουν. Στη συνέχεια κατευθύνονται στο σπίτι, το οποίο το γνωρίζουν εκ των προτέρων.

Οι δράστες ανεβαίνουν πρώτα στην ταράτσα που είναι προσβάσιμη από τον δρόμο, όπου βρίσκουν τον Αμπουζίντ Εμπάρακ να κοιμάται. Σύμφωνα με την κατάθεση του Εμπάρακ, τέσσερα άτομα με μαύρες μπλούζες τον χτυπάνε με σίδερα και ξύλα και μια δεκαριά άλλοι παρακολουθούν. Ο άνθρωπος αυτός λέει «ήταν σαν σε όνειρο», σαν ένα ξάφνιασμα

Οι δράστες κατεβαίνουν κάτω εξωτερικά από το σπίτι και επιχειρούν να μπουν σ' αυτό χτυπώντας παράθυρα και πόρτες. «Ήταν σαν να γίνεται σεισμός» είπαν οι μάρτυρες.

Οι δράστες δηλώνουν πολιτική ταυτότητα και προφορικά με τη φράση: «Έλα να σου δείξω τι είναι η Χρυσή Αυγή» και με τις μπλούζες που φοράνε που γράφουν «Χρυσή Αυγή».

Ηγετικό ρόλο έχει ο Πανταζής: αυτός βρίζει, αυτός έχει τον πρώτο λόγο. Τα άτομα πετάνε πέτρες, χτυπάνε με ξύλα και με σίδερα, επιχειρούν να μπουν.

Λίγο πριν το τέλος της επίθεσης, οι επιτιθέμενοι αδειάζουν έναν πυροσβεστήρα, τον οποίον φέρουν μαζί τους εκ των προτέρων, άλλη μια απόδειξη σχεδιασμού.

Oταν πλέον έχει περάσει χρονικό διάστημα κάποιων λεπτών και οι δράστες αντιλαμβάνονται την κίνηση της γειτονιάς, οι δράστες οπισθοχωρούν και φεύγοντας σπάνε τα οχήματα των Αιγυπτίων, ένα τρίκυκλο και δύο αμάξια. Μόνο αυτά, όχι άλλα αμάξια της γειτονιάς. Και αυτό είναι πολύ κρίσιμο γιατί δεν πρόκειται δηλαδή για χουλιγκανισμό, αλλά για μια πολύ στοχευμένη επίθεση.

Σχετικά με την εισαγγελική πρόταση που υποστήριξε ότι οι δράστες δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο επειδή αν ήθελαν, θα είχαν αποτελειώσει το θύμα και δεν θα είχαν αποχωρήσει αφήνοντάς το αιμόφυρτο, αλλά και ότι το θύμα δεν μπορεί να γνώριζε τη λέξη «πάμε» επειδή ήταν λίγους μήνες στην Ελλάδα, ο Θ. Καμπαγιάννης είπε: «Είπε η κυρία εισαγγελέας πως το ότι άκουσαν το “βοήθεια” και δε γύρισαν πίσω προκειμένου να το αποτελειώσουν, συνεπάγεται τη μη ύπαρξη ανθρωποκτόνου δόλου. Η κυρία εισαγγελέας δεν μας εξήγησε: σε τι γλώσσα είπε το "βοήθεια" ο Αμπουζίντ Εμπάρακ; Αφού ούτε το “πάμε” δεν μπορούσε να αναγνωρίσει; Την πρώτη λέξη που μαθαίνει ένας μετανάστης εργάτης από το αφεντικό του όταν πάει για δουλειά: "Πάμε”. Πέντε μήνες στην Ελλάδα έχοντας πάει ήδη για δουλειά σε καΐκι να δουλέψει, η πρώτη λέξη που μαθαίνει. Πώς μπορούσαν να καταλάβουν λοιπόν οι δράστες ότι ο Αμπουζίντ έλεγε "βοήθεια" και δεν έλεγε ακατάληπτες παραληρηματικές λέξεις την ώρα που λιποθυμούσε και ξελιποθυμούσε. Φαίνεται πως η εισαγγελική πρόταση προϋποθέτει από την πλευρά των δραστών και τη γνώση της αραβικής».

Το έγκλημα ήταν ρατσιστικό, είναι ένα τυπικό έγκλημα απανθρωποίησης του θύματος, πρόσθεσε ο συνήγορος και σχολίασε ότι η δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους «ήταν μόνο ένα ζέσταμα» με δεδομένη την κλιμάκωση της βίας που ακολούθησε. Εστίασε, δε, στην παραδοχή του πρώην βουλευτή Ν. Μίχου ότι η ηγεσία είχε γνώση για την επίθεση και ότι ο ίδιος ζήτησε να διαγραφούν οι χρυσαυγίτες δράστες, αλλά δεν έγινε...

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: