12.1.20

Με την πλάτη στον τοίχο η ΑΕΚ, στην Τούμπα...


 Έτοιμος να κατακτήσει το «κάστρο» της Λαμίας ο Ολυμπιακός...
Μπορεί να απομένουν ακόμη αρκετές αγωνιστικές και εν συνεχεία playoffs, ωστόσο για την ΑΕΚ το αποψινό ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (19:30, PAOK TV) συνιστά μάλλον την...
τελευταία της ευκαιρία να διατηρηθεί σε επαφή με τους προπορευόμενους και να ελπίζει σε έστω και την δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Η «Ένωση» απέχει ήδη δέκα βαθμούς από τον Ολυμπιακό και εννιά από τον αποψινό της αντίπαλο και ενδεχόμενη ήττα σήμερα θα την απομακρύνει ακόμη περισσότερο από τον στόχο. Αντίθετα, με νίκη θα πλησιάσει μέσα σε δύο αγωνιστικές στους έξι βαθμούς τον «Δικέφαλο του Βορρά» και θα συνεχίσει την καταδίωξη των «ερυθρόλευκων» τους οποίους και θα υποδεχτεί στις 26 Ιανουαρίου.

Ο Μάσιμο Καρέρα δεν υπολογίζει μόνο στον Κώστα Γαλανόπουλο. Στην διάρκεια της εβδομάδας έκανε πολλές δοκιμές, αλλά όλα δείχνουν πως δύσκολα δεν θα παρατάξει την ομάδα του με τέσσερις στην άμυνα. Ο Μπάρκας θα είναι στο τέρμα, οι Χουλτ και Μπακάκης στα άκρα της άμυνας, ενώ Τσιγκρίνσκι και Βράνιες θα είναι τα δύο στόπερ με μια μικρή πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί ο Οικονόμου αντί του Βόσνιου που έχασε κάποιες προπονήσεις λόγω ενοχλήσεων. Στον άξονα πρέπει να θεωρούνται σίγουροι οι Σιμόες και Κρίστισιτς. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν δύο σκέψεις. Είτε τριάδα Μάνταλου, Βέρντε και Λιβάγια πίσω από τον Ολιβέιρα, είτε να μείνει στον πάγκο κάποιος εκ των Ολιβέιρα και Βέρντε για να προστεθεί ως τρίτος μέσος ο Σαμπανάτζοβιτς. Επικρατέστερο σενάριο είναι το πρώτο.

Έτοιμος να κατακτήσει το «κάστρο» της Λαμίας ο Ολυμπιακός

Το… καθήκον του θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός σήμερα το απόγευμα στη Λαμία (17:15, ΕΡΤ Sports) και με νίκη να αυξήσει την πίεση στον ΠΑΟΚ ελπίζοντας και σε ένα στραβοπάτημά του απέναντι στην ΑΕΚ.

Το έργο των «ερυθρόλευκων» μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς η ομάδα του Άκη Μάντζιου είναι αήττητη στην έδρα της, με τρεις νίκες και πέντε ισοπαλίες σε οκτώ ματς φέτος. Μάλιστα η τελευταία ομάδα που κέρδισε εκεί ήταν ο… Ολυμπιακός, στις 21 Απριλίου του 2019.

Ο Πέδρο Μαρτίνς όλα δείχνουν πως θα ρίξει στη μάχη τον Μπενζιά αντί του τραυματία Ποντένσε, με αουτσάιντερ τους Χριστοδουλόπουλο και Ραντζέλοβιτς. Στις άλλες θέσεις δεν αναμένονται αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Δηλαδή… Σα στο τέρμα, Ελαμπντελαουί και Τσιμίκας στα άκρα της άμυνας, Σεμέδο και Μπα στόπερ, Μπουχαλάκης και Καμαρά στον άξονα, Μασούρας αριστερά, Βαλμπουενά αριστερά και Ελ Αραμπί μπροστά από τον Μπενζιά.

Στην αποστολή συμπεριλήφθησαν και οι 21 παίκτες που είναι ετοιμοπόλεμοι. Εκτός έμειναν λόγω ενοχλήσεων οι Αβραάμ και Τοροσίδης, οι τραυματίες Ποντένσε και Μπρούνο, καθώς και οι ανέτοιμοι Γκιγέρμε, Σουντανί και Φορτούνης.

Πηγή: sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: