9.1.20

Δεν εμπιστεύεται τον Τραμπ...

...η πλειοψηφία των πολιτών σε 33 χώρες...

Εξαιρετικά σκεπτικοί απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ και τις αποφάσεις του όσον αφορά τις διεθνείς σχέσεις παραμένουν οι πολίτες σε αρκετές χώρες του κόσμου σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το...
Pew Research Center πριν την δολοφονία Σουλεϊμανί από αμερικανικές δυνάμεις και την νέα κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν.

Από την έρευνα που διεξήχθη σε συνολικά 37.000 ανθρώπους από 33 χώρες το διάστημα Μαίου-Οκτωβρίου προκύπτει ότι η πλειοψηφία απορρίπτει τις ενέργειες του Τραμπ όσον αφορά την επιβολή δασμών σε εισαγόμενα αγαθά στις ΗΠΑ, την απόσυρση από τις συμφωνίες για την κλιματική αλλαγή, την ανέγερση τείχους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό αλλά και την εφαρμογή αυστηρότερων περιορισμών για τη μετανάστευση στις ΗΠΑ.

Αντίθετα πιο θετικά αντιμετώπισαν οι ερωτώμενοι στην έρευνα τις ενέργειες του Τραμπ όσον αφορά τις απευθείας επαφές του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Συγκεκριμένα το 75% των πολιτών Σε Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία, Ισπανία και Ολλανδία δεν εμπιστεύονται τον Τραμπ. Ακόμα μεγαλύτερο είναι το ποσοστό στο ερώτημα αυτό στο Μεξικό με το 89% όσων συμμετείχαν στην ερεύνα από τη χώρα αυτή να απαντούν ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Στον αντίποδα βρίσκονται Ισραηλινοί, Φιλιππινέζοι, Κενυάτες, Νιγηριανοί και Ινδοί που πιστεύουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει το σώστό όσον αφορά τον κόσμο.

Στην έρευνα μετρήθηκε η αποδοχή συνολικά πέντε ηγετών με τον Τραμπ να συγκεντρώνει τις περισσότερες αρνητικές ψήφους ενώ χαμηλή ήταν η εμπιστοσύνη των συμμετεχόντων για τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ. Τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκέντρωσε, αντίθετα, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: