4.1.20

Η Τεχεράνη αποχαιρετά τον στρατηγό της...

Βαρύ είναι το κλίμα στο Ιράν μετά τη δολοφονία του ιδιαίτερα αγαπητού στο λαό, στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί. Συγκεντρώσεις διοργανώνονται στην Τεχεράνη και σε όλη τη...
χώρα μετά τις προσευχές της Παρασκευής αποτίοντας φόρο τιμής στον επικεφαλής της «Δύναμης Κουτς» των Φρουρών της Επανάστασης και καταγγέλλοντας τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός IRIB και τα ραδιοφωνικά κανάλια μεταδίδουν συνεχώς ειδήσεις σχετικά με τη δολοφονία του Σουλεϊμανί αλλά και τη δράση του στη Μέση Ανατολή. Οι τηλεοπτικοί παρουσιαστές φορούν μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους ενώ μια μαύρη λωρίδα καλύπτει διακριτικά τα τηλεοπτικά προγράμματα.

Ένας παρουσιαστής του IRIB, που πήρε συνέντευξη από εκπρόσωπο των Φρουρών της Επανάστασης φίλησε τη στολή του και τον αγκάλιασε, στη συνέχεια κατέρρευσε δακρυσμένος.

Όλες οι κωμικές ταινίες που προβάλλονται στους κινηματογράφους ανεστάλησαν καθώς και όλες οι μουσικές συναυλίες.

Μια σημαντική οδική αρτηρία που περνά από την Τεχεράνη -δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί- θα ονομαστεί Κασέμ Σουλεϊμανί, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Η δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί ενέπνευσε σίγουρα την πλειοψηφία των Ιρανών, ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις τους», δήλωσε ο Ali Akbar Dareini, ειδικός στις υποθέσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Κέντρο Στρατηγικών Μελετών της Τεχεράνης.

Ο Ιρανός στρατηγός ήταν το δημοφιλέστερο πολιτικό πρόσωπο στο Ιράν, σύμφωνα με αρκετές δημοσκοπήσεις. Η τελευταία δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Διεθνών Σπουδών και Μελετών Ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο του Maryland, διαπίστωσε ότι ο Σουλεϊμανί αύξησε την επιρροή του, ενώ οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες δήλωσαν ότι τον βλέπουν ευνοϊκά...

efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: