6.1.20

Αττική, Εύβοια και Βοιωτία...

...χτυπάει τις επόμενες ώρες ο Ηφαιστίων...

Κύμα παγωνιάς επηρεάζει σχεδόν το σύνολο της χώρας με την επέλαση του «Ηφαιστίωνα» να είναι ιδιαίτερα αισθητή στα ανατολικά κυρίως ηπειρωτικά με πυκνές χιονοπτώσεις και στην Κρήτη με ισχυρές βροχοπτώσεις.

Ήδη από τη νύχτα αλλά και από νωρίς το πρωί σήμερα σημειώνονται προβλήματα σε διάφορα σημεία κυρίως του ορεινού επαρχιακού δικτύου, ενώ δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που επικρατούν στο...
Αιγαίο, με ταχύτητες του ανέμου να φθάνουν στα 161 km/h στην Παξιμάδα Καρύστου και τα 147 km/h στη νότια Τήνο.

Για το υπόλοιπο της ημέρας, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου, περιμένουμε περιορισμό των χιονοπτώσεων στην Αττική, στη Βοιωτία, στην Εύβοια και στα ορεινά της Κρήτης, με τα φαινόμενα να διατηρούν τον έντονο χαρακτήρα τους. Ισχυρές βροχές αναμένονται στο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη, όπου ενδεχομένως θα δημιουργηθούν προβλήματα λόγω του κορεσμού του εδάφους σε νερό και των μεγάλων ποσοτήτων υετού που αναμένονται.

Χωρίς ρεύμα

Ήδη στην Εύβοια υπάρχουν κάποια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, αφού σε αρκετά χωριά του δήμου Κύμης Αλιβερίου και σε ένα μεγάλο τμήμα της έδρας του δήμου, το Αλιβέρι, έχει γίνει διακοπή ρεύματος περίπου από τις 9:30 το πρωί.

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει από το πρωί η Άνδρος και η Τήνος, λόγω βλαβών που έχουν προκύψει στις δύο γραμμές μεταφοράς από τις οποίες τροφοδοτούνται τα δύο νησιά, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Διακοπή κυκλοφορίας και αντιολισθητικές αλυσίδες
Λόγω της χιονόπτωσης, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης 414 και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομία, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το 5ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θήβας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα, και από το 270 χλμ. της ίδιας οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή Κάζα.

Επίσης, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Κατσιμιδίου προς Ιπποκράτειο Πολιτεία από το ύψος της ταβέρνας Θέα.

Στα «λευκά» Χίος, Λέσβος και Σίφνος

Το νέο κύμα κακοκαιρίας έφερε χιόνια και στα νησιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Χίου-Βολισσού από το 6ο έως το 20ό χιλιόμετρο. Η κίνηση γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο που συνδέει τα χωριά της βορειοδυτικής Χίου με την επαρχιακή οδό Χίου-Βολισσού, στο ύψος του 28ου χιλιόμετρου.

Όσον αφορά τη Σάμο, δεν έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα λόγω του κύματος κακοκαιρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας.

Χιονίζει από το πρωί σήμερα στη δυτική πλευρά της Λέσβου και στο νότιο τμήμα του γύρω από τον ορεινό όγκο του Ολύμπου και ιδιαίτερα στην περιοχή των ορεινών χωριών της Επαρχίας Πλωμαρίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου η κίνηση στο οδικό δίκτυο γίνεται κανονικά με εξαίρεση στο τμήμα του δρόμου Αμπελικό - Πολιχνίτο όπου η κίνηση έχει διακοπεί προκειμένου να καθαριστεί ο δρόμος και να γίνει ρίψη άλατος. Επίσης από τους ισχυρούς ανέμους στην αγροτική περιοχή της Αγίας Παρασκευής στην κεντρική Λέσβο νωρίς το πρωί έπεσε κολώνα της ΔΕΗ η οποία όμως αποκαταστάθηκε άμεσα.

Προβλήματα καταγράφονται και στη Σίφνο, όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της επαρχιακής οδού Καμαρών - Απολλωνίας και συγκεκριμένα από το ύψος του « PROTO MOTO CAR » έως τη διασταύρωση του περιφερειακού Απολλωνίας προς Βαθύ «γεφύρι Καργίου», από 23.00’ ώρα της 5 Ιανουαρίου 2020 έως την 17.00’ ώρα της 07 Ιανουαρίου 2020...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: