22.1.20

Με ευρύτατη πλειοψηφία η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας...

Την πρώτη γυναίκα στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας εκλέγει με ευρύτατη πλειοψηφία και από την πρώτη ψηφοφορία σήμερα το πρωί η Ολομέλεια της Βουλής. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απερχόμενη πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αποτέλεσε πρόταση του...
πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (Ν.Δ.), την οποία ανακοίνωσαν πως θα υποστηρίξουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το Κίνημα Αλλαγής.

Συνολικά οι έδρες των τριών κομμάτων είναι 266 (Ν.Δ. 158, ΣΥΡΙΖΑ 86, ΚΙΝ.ΑΛΛ. 22). Ωστόσο μένει να φανεί πόσες θα είναι οι απουσίες. Μέχρι χθες ήταν γνωστή –και πιο ηχηρή- αυτή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά (Ν.Δ.), ο οποίος δήλωσε ότι θα απουσιάζει σε προγραμματισμένο ταξίδι στις ΗΠΑ και ότι δεν γνωρίζει την υποψήφια Πρόεδρο. ΚΚΕ (15), Ελληνική Λύση (10) και ΜέΡΑ25 (9) θα ψηφίσουν «παρών», καθώς δεν προβλέπεται αρνητική ψήφος στη διαδικασία εκλογής Προέδρου.

Η συνεδρίαση υπό την προεδρία του Κώστα Τασούλα θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί. Δεν προβλέπονται ομιλίες, παρά μόνο η ονομαστική ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί με την παραδοσιακή ανάγνωση του καταλόγου των 300 και όχι ηλεκτρονικά. Ακολούθως θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα και κατόπιν, βάσει πρωτοκόλλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, συνοδευόμενος από τους αντιπροέδρους του Σώματος, θα μεταβεί στο γραφείο της κ. Σακελλαροπούλου στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να της ανακοινώσει το αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος ολοκληρώνει τη θητεία του στις 13 Μαρτίου και θα παραδώσει, όπως όλα δείχνουν, στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την επόμενη πενταετία...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: