23.1.20

Δηλαδή τώρα έχουμε δύο ΠτΔ;...

Απορίες «γαλάζιου» βουλευτή...

Μπορεί να είναι βουλευτής, μπορεί να είναι και δημοσιογράφος, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και… διαβασμένος σχετικά με το τι προβλέπει το Σύνταγμα σε μια εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, κρίνοντας από τις...
απορίες που εξέφρασε στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Στις απορίες αυτές και στον εν λόγω «γαλάζιου» βουλευτή – χωρίς να τον κατονομάζει – αναφέρεται η στήλη «Βηματοδότης», μεταφέροντας το παρασκήνιο από τη συνομιλία που είχε με τον κ. Τασούλα στο εντευκτήριο της Βουλής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μετά την ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή και λίγο πριν το κλιμάκιο βουλευτών μεταβεί στο ΣτΕ, ο εν λόγω «αδιάβαστος» βουλευτής της ΝΔ ρώτησε τον κ. Τασούλα, εάν τώρα με την εκλογή της κ. Σακελλαροπούλου έχουμε… δύο Προέδρους της Δημοκρατίας.

Ο κ. Τασούλας απάντησε ότι ένας είναι ο Πρόεδρος, ο Προκόπης Παυλόπουλος, τουλάχιστον έως τις 13 Μαρτίου, όταν θα αναλάβει τα καθήκοντα του ΠτΔ η κ. Σακελλαροπούλου.

Ο «γαλάζιος» βουλευτής επέμεινε όμως: «Δηλαδή την κυρία Σακελλαροπούλου πώς θα την αποκαλούμε;», ρώτησε: Ο κ. Τασούλας υπομονετικά του εξήγησε τον όρο, αλλά στα αγγλικά: «Elected President», δηλαδή εκλεγμένη Πρόεδρος, κάτι όμως που ο «γαλάζιος» βουλευτής δεν κατάλαβε και ξαναρώτησε:

«Ο κ. Παυλόπουλος θα παραιτηθεί;». Όχι, ήταν η απάντηση και ο κ. Τασούλας πήγε αμέσως μετά σε άλλους βουλευτές να λύσει τις απορίες τους...

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: