15.1.20

Μα δικηγόρος του Καλογρίτσα ο Λοβέρδος;...

Με μια λιτή ανακοίνωση ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ανδρέας Λοβέρδος διέψευσε χθες τις «ανυπόστατες πληροφορίες, που τεχνηέντως διέρρευσαν, περί δήθεν...
πτώχευσης εταιρείας ή και εταιρειών του Ομίλου Καλογρίτσα.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας αντιμετωπίζει τις δυσκολίες των εταιρειών του με σοβαρές ελπίδες ότι θα τις υπερβεί, βάσει του σχεδίου που έχει καθορίσει», αναφέρει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Η είδηση βρίσκεται βέβαια στην πληροφορία που αποκαλύπτει ο ίδιος πως είναι επισήμως ο πληρεξούσιος δικηγόρος ενός επιχειρηματία ο οποίος κατηγορήθηκε σφοδρά από το κόμμα του κ. Λοβέρδου και από τη Ν.Δ. για σχέσεις διαπλοκής επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση του κ. Λοβέρδου να αναλάβει όλες τις υποθέσεις που αφορούν την υπεράσπιση του υποτιθέμενου «κόκκινου» εργολάβου Καλογρίτσα προκαλεί ερωτήματα τόσο για τον ίδιο όσο και για τον πολιτικό χώρο τον οποίο εκπροσωπεί.

Ηταν ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος το 2016, μετά το ζήτημα με την έγκριση του «πόθεν έσχες» του Καλογρίτσα (βοσκοτόπια) ως προς τις τηλεοπτικές άδειες, είχε μιλήσει για «πολιτικό Βατερλό» της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για κακουργηματικές ευθύνες της επιτροπής του υπουργείου Τύπου.

Σκάνδαλο

Εκείνη την εποχή η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά δήλωνε: «Είναι εμφανές το τρίγωνο της διαπλοκής: κυβέρνηση-Καλογρίτσας-Attica Βank. Φυσικοί αυτουργοί και ενορχηστρωτές αυτού του σκανδάλου είναι οι κύριοι Σπίρτζης και Παππάς, αλλά την ηθική και πολιτική ευθύνη έχει ο πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας».

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν τελικά αναθεώρησε το ΚΙΝ.ΑΛΛ. τις απόψεις του για τον Καλογρίτσα, παραδεχόμενο εσφαλμένη εκτίμηση για τη δριμεία κριτική που άσκησε, και τι σημαίνει ο εναγκαλισμός του ηγετικού στελέχους του με τον «διαπλεκόμενο εργολάβο».

Της ανακοίνωσης Λοβέρδου προηγήθηκε χθεσινό άρθρο («Νέα») όπου ο Γιώργος Παπαχρήστος προλαβαίνει την είδηση για τη σχέση Λοβέρδου-Καλογρίτσα: «Είναι μια αξιοσημείωτη εξέλιξη που στέλνει προς διάφορες κατευθύνσεις πολυσήμαντο μήνυμα».

Οπως αναφέρει και ο ίδιος ο Α. Λοβέρδος στη χθεσινή του ανακοίνωση: «Κατά την ενημέρωσή μου, ως δικηγόρου, για την πορεία των εταιρειών του ομίλου, πληροφορήθηκα και “λεπτομέρειες”, το περιεχόμενο των οποίων εκφεύγει του επιχειρηματικού πλαισίου. Αλλά, ως προς αυτές τις “λεπτομέρειες”, οι συζητήσεις δεν είναι της παρούσης».

Ως προς τις λεπτομέρειες, πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως πολύ πριν η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ανακαλύψουν το «Καλογρίτσας Gate», ο ίδιος εργολάβος, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. (όπως και αργότερα επί ΣΥΡΙΖΑ), εξασφάλιζε εξαιρετικές πιστωτικές γραμμές από την Τράπεζα Αττικής, ελεγχόμενη τότε από το ΤΣΜΕΔΕ.

Προφανώς τώρα ο δικηγόρος Λοβέρδος αλλά και το κόμμα του στηρίζουν το γεγονός πως η κατασκευαστική εταιρεία του Καλογρίτσα αύξησε σημαντικά ακόμα μια φορά το πιστωτικό της όριο και επί ΣΥΡΙΖΑ...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: