8.1.20

Ανησυχία στην Κίνα για μυστηριώδη πνευμονία...


Μυστηριώδης πνευμονία έχει οδηγήσει στο νοσοκομείο δεκάδες ανθρώπους στην Κίνα και το μόνο πράγμα που ξέρουν με βεβαιότητα οι αξιωματούχοι υγείας είναι πως δεν οφείλεται στον γνωστό ιό SARS.

Μέχρι...
στιγμής έχουν καταγραφεί 59 κρούσματα στην πόλη Γιουχάν στην κεντρική Κίνα, με επτά ασθενείς να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όλοι νοσηλεύονται σε καραντίνα και για την ώρα ευτυχώς δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι.


Όπως εξηγεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) τα κύρια συμπτώματα της πνευμονίας είναι πυρετός, με ένα αριθμό ασθενών να εμφανίζει δυσκολία στην αναπνοή και τις ακτινογραφίες να απεικονίζουν βλάβες και στους δύο πνεύμονες.

Ενώ οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να ταυτοποιήσουν το στέλεχος, αποκλείουν την επιστροφή μιας θανατηφόρας επιδημίας όπως ήταν εκείνου του ιού SARS.

Ο ιός εκδηλώθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου και έχει προκαλέσει ανησυχία όχι μόνο στην Κίνα αλλά και σε άλλες περιοχές της Ασίας, ξυπνώντας μνήμες του 2002 με την πανδημία του SARS, που άφησε πίσω της πάνω από 700 νεκρούς, το διάστημα από τον Νοέμβριο του 2002 έως τον Ιούλιο του 2003. Τότε είχαν μολυνθεί περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: