8.1.20

Παραπομπή Παπαντωνίου πρότεινε ο εισαγγελέας...

Παραπομπή Παπαντωνίου πρότεινε ο εισαγγελέαςΤην παραπομπή του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου, στο εδώλιο προτείνει ο εισαγγελέας Κων. Σπυρόπουλος στο Συμβούλιο Εφετών.

Ο εισαγγελέας στην εισήγησή του, ζητά από το...
δικαστικό συμβούλιο να δικαστεί το ζεύγος Παπαντωνίου για το «δώρο» ύψους περίπου τριών εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων από την THALES NEDERLAND B.V., προκειμένου να αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με την περίπου 1300 σελίδων πρόταση, το ποσό αυτό αποτελεί μέρος μόνο των χρημάτων που έλαβε ο Γιάννος Παπαντωνίου, τα οποία φέρονται να ξεπερνούν τα 4,5 εκατ. ελβετικά φράγκα. 

Τον τελικό λόγο έχει το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, το οποίο και θα αποφανθεί αν τελικά οι δύο κατηγορούμενοι να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Κατά το κατηγορητήριο, ο κ. Παπαντωνίου έλαβε τα επίμαχα χρηματικά ποσά ως δώρο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του υποκατασκευαστή του έργου.

Ο κ. Σπυρόπουλος φαίνεται να αποδέχεται πλήρως τα στοιχεία της υπόθεσης που εμφανίζουν τον κ. Παπαντωνίου μέσω συγκεκριμένων κινήσεων, με τραπεζικούς λογαριασμούς και αλλεπάλληλες μεταφορές ποσών εντός του χρηματοπιστωτικού τομέα να καθιστά «αδύνατο τον εντοπισμό των χρημάτων που αποκόμισε» .

Με βάση όσα καταλογίζονται στους δύο συζύγους, ο πρώην υπουργός ενήργησε από κοινού με την κ. Σταυρούλα Κουράκου, ενώ οι εκτιμήσεις των δικαστικών αρχών είναι πως το επίμαχο ποσό αποτελεί μέρος ενός συνολικού ποσού 4,5 εκατ. φράγκων που φέρεται να ήταν η συνολική «αμοιβή» του κ. Παπαπντωνίου.

Στην υπόθεση είναι κατηγορούμενος και επιχειρηματίας, φίλος του ζεύγους Παπαντωνίου, ο οποίος έχει παραδεχθεί πως εξυπηρέτησε τον πρώην υπουργό διακινώντας, το 2002-2003, συνολικά 2,5 εκατ. ευρώ εκτός Ελλάδας, πιστεύοντας, όπως έχει πει, πως επρόκειτο για νόμιμα έσοδα του τότε υπουργού.

Την τελική απόφαση για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων θα λάβει το αμέσως προσεχές διάστημα το Συμβούλιο Εφετών...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: