10.1.20

«Γαλάζιοι» υποστηρικτές σκληρών εθνικιστών...

Κι όμως, υπάρχουν ακόμη πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ. που αντί για έναν φίλο προτιμούν έναν σκληρό εθνικιστή αντίπαλο.

Την περίπτωση καταγγέλλει με δήλωσή του ο...
βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, βάλλοντας κατά του βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Βαρτζόπουλου ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε απερίφραστα ότι είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για την κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών μια ήττα του Ζόραν Ζάεφ στη Βόρεια Μακεδονία από το σκληρό εθνικιστικό κόμμα του VMRO.

Ο κ. Γιαννούλης θυμίζει τις αλυτρωτικές θέσεις του VMRO, σημειώνει ότι ο κ. Βαρτζόπουλος παραμένει «πιστός στην ακροδεξιά ρητορική του σαμαρικού μπλοκ» και αναρωτιέται:

«Ετσι αντιλαμβάνεται την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων; Είναι πατριωτική στάση η συμπόρευση ουσιαστικά με αυτούς που οραματίζονται την «Ενωμένη Μακεδονία», με αυτούς που επιχείρησαν να καπηλευτούν την ιστορία της Αρχαίας Μακεδονίας, με αυτούς που με φόντο αρχαιοελληνικά σύμβολα και χάρτες με αλυτρωτικό περιεχόμενο διεκδικούν εκ νέου την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας;».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά αν «υιοθετεί η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών τη θέση του βουλευτή της Ν.Δ.», πολύ δε περισσότερο που κυβερνητικά στελέχη σε κάθε ευκαιρία δηλώνουν ότι η κυβέρνηση ζητά και παρακολουθεί την πιστή εφαρμογή της συμφωνίας.

Εχει ενδιαφέρον λοιπόν να μάθουμε αν η κυβέρνηση προσδοκά μια νίκη του VMRO στη Βόρεια Μακεδονία ή αν θα υποδεχθεί με ανακούφιση μια τέτοια προοπτική, αφού, σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ., κάτι τέτοιο «θα είναι ένα μεγάλο δώρο για εμάς και θα πρέπει να το αναμένουμε», «είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να καταργηθεί στην πράξη, δηλαδή όχι μόνο de facto αλλά και de jure η Συμφωνία των Πρεσπών εάν χάσει τις εκλογές ο Ζάεφ, κάτι το οποίο θα πρέπει να ευχόμαστε».

Οπως εξηγεί ο κ. Βαρτζόπουλος, «εάν έρθει στην εξουσία το VMRO, όχι γιατί είναι ένα κόμμα φιλικό προς εμάς αλλά για τη δική του στάση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και της αντίστοιχης συμφωνίας με τη Βουλγαρία, αυτό θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους και θα δώσει τη δυνατότητα να καταργηθεί αυτή η τόσο επαχθής για εμάς συμφωνία», οπότε και «θα δικαιωθούν οι προσδοκίες των Μακεδόνων και του λαού όλης της Ελλάδος που αισθάνονται ότι υφίστανται μια υπαρξιακή προσβολή όταν η Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας».

Το γεγονός ότι η χώρα θα ονομάζεται ξανά σκέτο «Μακεδονία» είναι προφανώς μια λεπτομέρεια χωρίς αξία για τον κ. Βαρτζόπουλο...

efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: