14.1.20

«Εγκληματική οργάνωση, με πειθαρχία και ιεραρχία η Χρυσή Αυγή»...

Συνεχίζεται σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής η αγόρευση του συνήγορου Πολιτικής Αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών, Κώστα Σκαρμέα, ο οποίος περιέγραψε την επιχειρησιακή δομή της οργάνωσης και αναφέρθηκε αναλυτικά στη διαρκή εγκληματική δράση της, όπως έχει καταγραφεί μέσα από δεκάδες καταδικαστικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

«Η επιχειρησιακή δομή της Χρυσής Αυγής αποτελείται από...
άτομα που κάνουν στρατιωτικές εκπαιδεύσεις, κατέχουν παράνομα όπλα και επιτίθενται σε ομάδες-στόχους. Αυτά τα άτομα στα εσωτερικά έγγραφα της Χρυσής Αυγής λέγονται ομάδες ασφαλείας, στις μπλούζες τους είδαμε να αναγράφουν ομάδες κρούσης, οι μάρτυρες κατηγορητηρίου τα χαρακτήρισαν τάγματα ασφαλείας, οι κατηγορούμενοι έκαναν λόγο για ομάδες περιφρούρησης. Δεν έχει σημασία το όνομά τους, αλλά η εγκληματική δράση τους», ανέφερε ο Κώστας Σκαρμέας.

Στη συνέχεια περιέγραψε το modus operandi (τρόπος δράσης) της οργάνωσης του Μιχαλολιάκου, που είναι κοινός: ομάδες οργανωμένες με διακριτικά της Χ.Α., που κατέχουν μαχαίρια, κοντάρια, σίδερα κ.ά., πραγματοποιούν γρήγορες επιθέσεις με στόχο ιδεολογικούς αντίπαλους ή μετανάστες, που διαρκούν λίγα λεπτά και συχνά λήγουν με παραγγέλματα, όπως «Τέλος χρόνου».

Σχετικά με την εισαγγελική πρόταση που υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή δεν έκανε στρατιωτικές εκπαιδεύσεις και ότι αυτός είναι ένας ισχυρισμός που τέθηκε από τους προστατευόμενους μάρτυρες και δεν ευσταθεί, ο συνήγορος αντιπαρέλαβε ότι δεν τα λένε μόνο οι προστατευόμενοι μάρτυρες αλλά και το πρώην στέλεχος της οργάνωσης Ηλίας Σταύρου, ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία Φύσσα Κων/νος Κορκοβίλης, που μετά τις διώξεις παραδέχεται σε τηλεφωνική συνομιλία του ότι «εντάξει, το μόνο που είναι αλήθεια είναι ότι γίνονταν στρατιωτικές εκπαιδεύσεις», καθώς επίσης αποδεικνύονται από πολλές φωτογραφίες και βίντεο που βρέθηκαν στα κινητά και στους υπολογιστές των κατηγορουμένων. 



Οσον αφορά την ομοιόμορφη στρατιωτική ενδυμασία των ομάδων κρούσης και τον ισχυρισμό των κατηγορουμένων ότι ήταν προαιρετική, ο Κ. Σκαρμέας τον αποδόμησε αναφερόμενος τόσο στις εγκυκλίους της Κεντρικής Διοίκησης που περιλαμβάνουν εντολές για υποχρεωτική ενδυμασία όσο και στα μηνύματα που λάμβαναν τα μέλη των Τοπικών με οδηγίες για συγκεκριμένη ενδυμασία (αρβύλες, παραλλαγές, μαύρες μπλούζες με λογότυπο της Χρυσής Αυγής). «Μόνο ο στρατός και η αστυνομία στέλνουν τέτοιες εντολές για ενδυμασία και παραστρατιωτικές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή. Και ήρθαν εδώ οι κατηγορούμενοι και μας είπαν ότι τα παντελόνια είναι μόδα και οι μαύρες μπλούζες έδειχναν πένθος γιατί ξέρουν ότι η ενδυμασία είναι άλλη μια ταυτοποίηση ότι οι ομάδες κρούσης. που κάνουν τις επιθέσεις με αυτή την ενδυμασία, ανήκουν στο κόμμα της Χ.Α.», σχολίασε ο δικηγόρος.

«Δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση χωρίς οπλισμό. Κι εδώ μιλάμε για οπλισμό που βρέθηκε απλώς στα σπίτια των κατηγορουμένων αλλά και μέσα σε γραφεία του "νόμιμου πολιτικού κόμματος" σε όλη την Ελλάδα», είπε επίσης και αναφέρθηκε διεξοδικά στα ευρήματα μέσα στις Τοπικές Οργανώσεις (π.χ. μαχαίρια, στιλέτα, taser, ασπίδες, τσεκούρια, σιδερένιες και ξύλινες ράβδοι, ασπίδες, κοντάρια, φωτοβολίδες, κροτίδες κ.λπ.), αλλά και στο υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και το αποδεικνύει, π.χ. στο έγγραφο 375 (κινητό κατηγορούμενου Γ. Καζαντζόγλου), όπου είδαμε σε βίντεο με ήχο τον Πατέλη και τον Καζαντζόγλου να πυροβολάνε και να λένε «πρόσεχε ρε, θα σκοτώσεις κανέναν άνθρωπο».

Ξεχωριστό χαρακτηριστικό της οργάνωσης είναι η συνεργασία με την αστυνομία, σύμφωνα με τον Κώστα Σκαρμέα, που αναφέρθηκε σε καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες των κατηγορουμένων που το παραδέχονται, όπως ο Ν. Αποστόλου που έλεγε «αν δεν μιλάγανε με τον (αστυνομικό) Γιοβανίδη από τη Νίκαια, δεν θα έβγαινε ότι ήμασταν με την αστυνομία», αλλά και την αποδεδειγμένη συνεργασία της Τοπικής Νίκαιας με την κατηγορούμενη αστυνομικό στο Τμήμα του Πειραιά, Βενετία Πόπορη, η οποία ενημέρωνε τους χρυσαυγίτες για τις επικείμενες έρευνες της αστυνομίας στα γραφεία τους.



Δεκάδες ομιλίες στελεχών και βουλευτών επιβεβαιώνουν την πειθαρχία στην οργάνωση, συνέχισε ο δικηγόρος και ανέφερε συγκεκριμένα αποσπάσματα από λεγόμενα των Ν. Μιχαλολιάκου, Ηλ. Κασιδιάρη και Χρ. Παππά, ενώ σχετικά με τον ισχυρισμό της Χρυσής Αυγής ότι δεν ευθύνεται η ηγεσία για τις πράξεις μελών της οργάνωσης, αντιπαρέβαλε ότι οι εγκύκλιοι της Χρυσής Αυγής αναφέρουν ότι ο πυρηνάρχης είναι ο σύνδεσμος μεταξύ Κεντρικής Διοίκησης και Τοπικής Οργάνωσης, αλλά και στην απολογία του Ν. Μίχου που υποστήριξε ότι έστελνε τα ονόματα των μελών στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής. «Μέχρι και αν θα κάνει διακανονισμό στη ΔΕΗ ρώταγε ο πυρηνάρχης Πατέλης τον περιφερειάρχη Λαγό», σχολίασε ο κ. Σκαρμέας.

Για το θέμα του πειθαρχικού συμβουλίου και των διαγραφών ο Κ. Σκαρμέας απέδειξε μέσα από εγκυκλίους της οργάνωσης ότι γίνονταν διαγραφές ακόμα και ολόκληρου Πυρήνα, όπως στην Κάτω Αχαΐα, αλλά η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δεν προχώρησε στη διαγραφή του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γ. Πατέλη και του πυρηνάρχη Περάματος Αν. Πανταζή μετά τη δολοφονία του Φύσσα και την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, αντίστοιχα, καλύπτοντας στις περιπτώσεις αυτές τις εγκληματικές δράσεις της οργάνωσης...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: