28.1.20

«Ψεύτης και βραδυφλεγής ο Αθανασίου»...

Ψεύτη και βραδυφλεγή χαρακτήρισε σήμερα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου, μετά την κατάθεσή του στην...
προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της Novartis.

Παράλληλα, ο κ. Παπαγγελόπουλος υπενθυμίζει στον κ. Αθανασίου ότι «οι εισαγγελείς οφείλουν όταν δέχονται πιέσεις να αντιδρούν, να τις καταγγέλλουν άμεσα και όχι να εκλιπαρούν για άλλη μια ανανέωση της θητείας τους».

Ακόμη, αναφέρει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνης σε βάρος και του κ. Αθανασίου. Πάντως, και πρόσφατα ο κ. Παπαγγελόπουλος καθώς έχει πει ότι θα μηνύσει τους Αγγελή και Ελένη Ράικου, οι οποίοι κατέθεσαν σε βάρος του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:

«Οι εισαγγελείς οφείλουν όταν δέχονται πιέσεις να αντιδρούν, να τις καταγγέλλουν άμεσα και όχι να εκλιπαρούν για άλλη μια ανανέωση της θητείας τους.

Ο κ. Αθανασίου χρειάστηκε 3 χρόνια για να κατασκευάσει τα αισχρά ψέματά του προκειμένου να εναρμονιστεί με την πλημμυροπαθή κα Ράϊκου, η οποία με στημένη αναφορά στο όνομά του προκάλεσε την κατάθεσή του. Τους ενώνει σίγουρα η πίκρα και το μένος της μη παραμονής στις θέσεις τους για μια ολόκληρη εξαετία. Κάποιες καρέκλες έχουν μέλι, κολλάς σ’ αυτές και άντε να ξεκολλήσεις μετά…

Ο κ. Αθανασίου δεν έχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου, είναι ψεύτης και βραδυφλεγής. Σε αντίθεση με αυτόν θα αντιδράσω άμεσα και θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Θα αποκαλύψω όλα τα κατά παραγγελία ψέματά του και για ποιους λόγους δεν του επιτρέπεται πλέον να ασκεί τα καθήκοντά του ως εισαγγελέας».

Νωρίτερα, ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τη Novartis βρέθηκε ο πρώην Οικονομικός Εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου, ο οποίος φέρεται να ανέφερε ότι η κ. Ράικου δεν του είχε πει τίποτα για παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παναγιώτης Αθανασίου ανέφερε ότι δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με την υπόθεση της Novartis.

Ο Παναγιώτης Αθανασίου μίλησε μεν για παρεμβάσεις του Δ. Παπαγγελόπουλου σε υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, όμως ανέφερε ότι η Ελένη Ράικου δεν του είχε μιλήσει ποτέ για παρεμβάσεις, ούτε ο ίδιος είχε ακούσει ποτέ το όνομα «Ρασπούτιν».

«Αυτά που τώρα καταγγέλλετε τα έχετε αναφέρει υπηρεσιακά; Γιατί τόσα χρόνια δεν αναφέρατε τίποτα;» ρώτησε μέλος της Προανακριτικής με τον Αθανασίου να απαντά «δεν έκανα κάτι γιατί όποιος και να με πάρει τον αγνοώ.»

Σε εκείνο το σημείο άλλο μέλος της Επιτροπής σημείωσε «άρα συμπεραίνουμε ότι δεν καταγγείλατε τίποτα και πουθενά» με τον πρώην Οικονομικό Εισαγγελέα να επισημαίνει «εγώ έκανα τη δουλειά μου και ήρθα εδώ γιατί με καλέσατε. Επαναλαμβάνω, ποτέ και κανείς δεν μου κατεύθυνε τη βούληση».

Σε ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση, πάντως, εάν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος του άσκησε πιέσεις για τη Novartis ο Π. Αθανασίου απάντησε «καμία».

Μάλιστα, σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, η Θεοδώρα Αυγέρη τον ρώτησε εάν είχε ασχοληθεί ποτέ με τη Novartis και εκείνος απάντησε ξανά «έτσι είναι», όμως η βουλευτής του έδωσε δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» από τον Γενάρη του 2017 στο οποίο αναφέρεται ότι ο Αθανασίου είχε διατάξει νέα έρευνα για τη Novartis.

«Δεν θυμάμαι» απάντησε ο πρώην οικονομικός Εισαγγελέας.

Ο Παναγιώτης Αθανασίου αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Σταύρου Παπασταύρου, πάλαι ποτέ στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι για εκείνη την υπόθεση υπήρχαν ενδείξεις, πως είχαν βρεθεί στοιχεία και είχε κάνει αίτημα δικαστικής συνδρομής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: