7.1.20

Θα δεχθεί ο Τραμπ να κάνει δηλώσεις με τον Μητσοτάκη;...

Τα… χέρια ψηλά σήκωνε επί ένα τριήμερο η ελληνική διπλωματία, καθώς βρέθηκε αντιμέτωπη με μία ασυνήθιστη στάση του Λευκού Οίκου: συγκεκριμένα, το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών δεν ήταν σε...
θέση να αποσπάσουν μία συγκεκριμένη απάντηση ως την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές αναφορικά με το αν θα διεξαχθεί συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ. 

Συνήθως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όταν συναντά τον ηγέτη κάποιας ξένης χώρας, είτε δίνει συνέντευξη Τύπου μαζί του είτε κάνουν κοινές δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους, όπου «στα όρθια» δέχονται μερικές ερωτήσεις. Ωστόσο, ως τώρα δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει κοινές δηλώσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για πολύ συγκεκριμένους λόγους: 

πρώτον, επειδή ο ίδιος δεν θέλει να αναγκαστεί να «καταδικάσει» το «μνημόνιο» Τουρκίας-Λιβύης και, δεύτερον, διότι ως δεδηλωμένος «θαυμαστής του Ερντογάν», ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θέλει να καταδικάσει την τουρκική προκλητικότητα. 

Αν οι εν λόγω πληροφορίες, βεβαίως, επιβεβαιωθούν, τότε αναρωτιέται κανείς αν η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ είναι καλά προετοιμασμένη και αν η συγκυρία ήταν κατάλληλη για να πραγματοποιηθεί…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: